Tavaly 42 milliárd veszteséget hozott össze a Mátrai Erőmű, és vigyáz, nehogy aránytalanul alacsony vállalkozói díjba fusson bele. Nettó 2,4 milliárd forintos üzletet vitt el a piacvezető vasúti szállító, a Rail Cargo Hungaria Zrt. elől az egyik újsütetű milliárdos, Illés Tamás cégcsoportja. A megrendelő az állami tulajdonú MVM-csoporthoz tartozó Mátrai Erőmű (júliusban MVM Energia Zrt.-re nevezték át), amelynek húsz éve végezte a lignitszállítást a Rail Cargo. Az osztrák tulajdonú vasúti szállítmányozó kétévtizedes tapasztalata alapján jól ismerhette a feladatot, és annak költségeit, mégis veszített, a megrendelő ugyanis úgy találta, hogy aránytalanul alacsony vállalási árat adott meg. Az ilyen ajánlatokat pedig a közbeszerzési szabályok szerint nem szabad elfogadni, mert veszélybe kerül a megrendelt projekt megvalósítása. Az Rail Cargo hiába fordult a Közbeszerzési Döntőbizottsághoz, tudakolva, mi a gond az általa ajánlott 272,75 forintos egységárral, miért rosszabb, mint az...

Forrás: 24.hu
Feltöltő: lusta
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

5 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Qqberci
"a megrendelő ugyanis úgy találta, hogy aránytalanul alacsony vállalási árat adott meg."

Mert nem volt benne a tákolmányos költség...
Nessy
@Qqberci: Ezért kellett a milliárdos haver magasabb ajánlatát elfogadni!
lusta
Ez az ország így működik. Csak bízhatunk abban, hogy jövőre ilyenkor már más világ lesz.
Gyurka80
Böszme gyurcsányi eladta a MÁV teherfuvarozó részét /ami nyeresége) a labancoknak ez a Rail Cargo ,ne is adjanak neki megrendelést, mert a labancokhoz kerül a haszon!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.