Operatív törzs alakul a Budapesten, szeptember 5. és 12. között tartandó Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus (NEK) lebonyolítására – mondta hétfőn sajtótájékoztatón Kovács Zoltán nemzetközi kommunikációért és kapcsolatokért felelős államtitkár.

Újabb operatív törzs alakul Magyarországon, ki nem találná, mi miatt
Fotó: MTI/Máthé Zoltán

Az államtitkár fontosnak nevezte, hogy az eseményt a lehető legnagyobb biztonságban rendezzék meg, és hangsúlyosan szólt az ide látogató védett személyek biztonságáról is.

A rendőrség négyéves előkészítő munkával felkészült a kongresszus biztosítására – ismertette Kuczik János, a Készenléti Rendőrség parancsnoka. Közölte: az ide látogató Ferenc pápa személyvédelmét a Terrorelhárítási Központ látja el.

A kongresszus a pandémia óta az első világegyházi esemény, így azt igen nagy figyelem övezi – számolt be Mohos Gábor Esztergom-budapesti segédpüspök, a NEK titkárságának vezetője, hozzátéve: mivel a járványhelyzet miatt sokan nem tudnak személyesen ellátogatni a kongresszusra, az érdeklődők az interneten kapcsolódhatnak be a rendezvényekbe, amelyeket öt világnyelvre tolmácsolnak.

Forrás: MTI

23 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Clavigo
...és minden operatív törzset,,vagy mijaszart,,, a zseniális Orbán elvtárs irányít..
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
nezelodo
@Horizont: Miért, a digitális oktatást már ki tudja hány éve "alkotta" a NER nagys' asszony, mégis a tanároknak kellett egy hétvége alatt megoldani. Még szerencse hogy sok helyen az internet helyett volt tanyagondnok és hátasló, jobb helyeken terepjáró, hogy vigye-hozza a feladatlapokat.
ágimami
Ez már viccnek is rossz, amit művelnek!!!
Nem is írok többet, teljesen egyetértek @Néro: val, ugyanez a véleményem!!!
kissé felnőttem
nagyon fontos nektek a seggek nyaldosása a nép meg éhezik az egyetemisták meg nem tudják elfoglalni a szállásaikat álkeresztények hada,
balos
@Rockxy: Anyádat mivel véded?Antraxal?A cián gyorsabb!
balos
@Néro: ez szép volt!Kár,hogy nem szeretnének 1 helyre gyűlni!Az egész országot szeretnék "bekebelezni"!
ómió
Pedig az esemény anarchiája maga lenne az "efftársi csúcs"!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.