2006 óta nem rendeztek Magyarországon miniszterelnök-jelölti vitát, akkor Orbán Viktor és Gyurcsány Ferenc csapott össze. Akkor 4 millióan követték a vitát.

Hazánkban kihalt műfaj a miniszterelnök-jelölti vita, vasárnap este viszont, még ha csak az ellenzéki oldal szereplőivel is, de újra kormányfő-aspiránsok feszülnek egymásnak – írja az Index.

Karácsony Gergely, Jakab Péter, Dobrev Klára, Márki-Zay Péter és Fekete-Győr András próbálják meggyőzni a választókat.

Leüvöltik majd egymás fejét? Ma kezdődik a kormányfő-aspiránsok egymásnak feszülése, ilyen még nem volt Magyarországon

Fotó: MTI/Kovács Tamás

A pártok abban is megegyeztek, hogy lesznek miniszterelnök-jelölti viták. A helyszínek és az időpontok:

2021. szeptember 12. – ATV

2021. szeptember 24. – RTL Klub

2021. október 4–10. között – RTL Klub

Az ajánlásgyűjtési időszak augusztus 23-án kezdődött, és szeptember 6-án zárult. Pálinkás Józsefnek nem sikerült összegyűjtenie a minimum szükséges húszezer aláírást, így a vasárnap esti vitán Karácsony Gergely, Jakab Péter, Dobrev Klára, Márki-Zay Péter és Fekete-Győr András állnak a kamerák elé.

Az ellenzéki jelöltek vitája ma este 20.25-től látható az ATV-n.

A 168 óra nem számít nagy vitára. A lap azt írja,

Hogy vasárnap este a nézők szundikálni fognak a tévé előtt, szinte borítékolható. Nem számítunk arra, mint a Trump-Biden-vitában, hogy bármelyik leüvölti, vagy túlharsogja majd a másikat. Ráadásul ezek a jelöltek körülbelül közös programmal, körülbelül hasonló szándékkal indulnak neki a jövő évi választásnak, így eleve nehéz őket megkülönböztetni. Így az este célja egy lehetséges mind az öt jelöltnek: hogy a néző képes legyen őket megkülönböztetni egymástól.

"Hogy a vita még kevésbé legyen izgalmas, az ATV előre leegyeztette a témákat a felekkel. Ez azt jelenti, hogy mindegyik előre felkészülhet, akár be is magolhatja azt a pár jól csengő mondatot, amit a megfelelő pillanatban el kell majd mondania. Mindez még jobban kiöli majd a spontaneitást az egészből. Lesz gazdaság, egészségügy, korrupció – legalább a témák olyanok lesznek, amik meghatározzák a hétköznapjainkat és fontosak – teszi hozzá a 168 óra.

Forrás: Index.hu, 168 óra

Címlapkép: MTI/Kovács Tamás

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.