2006 óta nem rendeztek Magyarországon miniszterelnök-jelölti vitát, akkor Orbán Viktor és Gyurcsány Ferenc csapott össze. Akkor 4 millióan követték a vitát.

Hazánkban kihalt műfaj a miniszterelnök-jelölti vita, vasárnap este viszont, még ha csak az ellenzéki oldal szereplőivel is, de újra kormányfő-aspiránsok feszülnek egymásnak – írja az Index.

Karácsony Gergely, Jakab Péter, Dobrev Klára, Márki-Zay Péter és Fekete-Győr András próbálják meggyőzni a választókat.

Leüvöltik majd egymás fejét? Ma kezdődik a kormányfő-aspiránsok egymásnak feszülése, ilyen még nem volt Magyarországon

Fotó: MTI/Kovács Tamás

A pártok abban is megegyeztek, hogy lesznek miniszterelnök-jelölti viták. A helyszínek és az időpontok:

2021. szeptember 12. – ATV

2021. szeptember 24. – RTL Klub

2021. október 4–10. között – RTL Klub

Az ajánlásgyűjtési időszak augusztus 23-án kezdődött, és szeptember 6-án zárult. Pálinkás Józsefnek nem sikerült összegyűjtenie a minimum szükséges húszezer aláírást, így a vasárnap esti vitán Karácsony Gergely, Jakab Péter, Dobrev Klára, Márki-Zay Péter és Fekete-Győr András állnak a kamerák elé.

Az ellenzéki jelöltek vitája ma este 20.25-től látható az ATV-n.

A 168 óra nem számít nagy vitára. A lap azt írja,

Hogy vasárnap este a nézők szundikálni fognak a tévé előtt, szinte borítékolható. Nem számítunk arra, mint a Trump-Biden-vitában, hogy bármelyik leüvölti, vagy túlharsogja majd a másikat. Ráadásul ezek a jelöltek körülbelül közös programmal, körülbelül hasonló szándékkal indulnak neki a jövő évi választásnak, így eleve nehéz őket megkülönböztetni. Így az este célja egy lehetséges mind az öt jelöltnek: hogy a néző képes legyen őket megkülönböztetni egymástól.

"Hogy a vita még kevésbé legyen izgalmas, az ATV előre leegyeztette a témákat a felekkel. Ez azt jelenti, hogy mindegyik előre felkészülhet, akár be is magolhatja azt a pár jól csengő mondatot, amit a megfelelő pillanatban el kell majd mondania. Mindez még jobban kiöli majd a spontaneitást az egészből. Lesz gazdaság, egészségügy, korrupció – legalább a témák olyanok lesznek, amik meghatározzák a hétköznapjainkat és fontosak – teszi hozzá a 168 óra.

Forrás: Index.hu, 168 óra

Címlapkép: MTI/Kovács Tamás

34 hozzászólásarrow_drop_down_circle

csipetke
Nyilván nem lesz késhegyremenő vita,mert a fő cél ugyanaz, orbán eltakarítása. Talán csak a hogyan-ban kell megegyezni
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
csipetke
@csak úgy...: 23:59 Gyurcsány olyan amilyen. Lehet szeretni,vagy utálni, de ha a kettőt összehasonlítjuk,orbánt és Gyurcsányt,kétségkívül Gyurcsány a kisebbik baj.De sok ember már annyira gyűlöli a fideszt/orbánt,hogy bárkire szavaznának,ha ettől a tolvaj bandától megszabadít.
@Gyurka80: Ha egyszer orbánnak is lenne egy őszinteségi rohama,mint Gyurcsánynak,egy hétig sorolhatná 0-24-ben a hazugságait.Sőt,rövidebb lenne felsorolni,azt a keveset,amikor épp igazat mondott. A fidesz programjának pedig nézz utána,mert nincs neki már sok-sok éve.A plakátkampány a stop Karácsonnyal,és a stop Gyurcsánnyal az nem program,hanem néphülyítés. Egyetlen jó dolgot csinált orbán,a kerítést, de ezenkívül semmit. A CSOK egy életre eladósítja a fiatalokat, ráadásul ettől mentek fel az árak a sokszorosára.A rezsicsökkentés meg a fidesz nagy átverése volt,mi fizettük a legtöbbet a szolgáltatóknak. Most fog változni a helyzet,mert minden drágább lesz, áram és gáz. Az aljas dolgaikat meg nem is érdemes sorolni,mert lehetne oldalakon keresztül. Fudan,vakcina- és lélegeztetőgép biznisz, elcseszett járványkezelés 30 ezer halottal,lehallgatási botrány,stb,stb,stb...
bakcsubakka
@Pegero: A miniszterelnök jelöltek vitája óta mintha csendesebbek lennétek. Van rá okotok.
Meglásd a pichába se lesztek jövőre ! UFF
bakcsubakka
@Gyurka80: Növesszétek szorgalmasan a szárnyaitokat,mert nemsokára repültök mint a kerítésen átdobott kutyaszar !
Bár hozzád mint komoly kondás múlttal is rendelkező kecskepásztorhoz,a személyiségedhez a disznó[email protected] jobban illik,
bakcsubakka
@Pegero: Ez hány ft os kérdés volt?
A válasz :NEM ! Rühellem a mocsok hazug bandát cöföstűl !
Én ATV-t nézek. Ott van vita,érv ,ellenérv ! Nem pedig elvtelen seggnyalás.
Mi vagy te? Nyomozó? Akkor bizonyára kinyomoztad már,hogy a nemzeti hentes,meg a saci ,hogy állanak( vagy fekszenek) 10 millás támogatással. Bizonyára " nyomós" oka van. Vajon hány litert ad az öreg? Kérdezd meg a "művésznőt"
Pegero
@bakcsubakka: Na látod!
Én meg az ATV-t rühellem és a miniszterelnök jelöltek vitáját sem néztem! Úgy hülyítik a baloldal táborát, ahogy akarják! Rosszul ítéled meg a helyzetet, mert emiatt nincs is okom, hogy kussoljak! Továbbra is azt javaslom, maradj a szakmádnál és terelgesd a Hortobágyi Kilenclyukú híd környékén a kecskenyájadat!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.