Először állt ki nyilvános tévévitára az öt ellenzéki miniszterelnök-jelölt, alig egy héttel az előválasztás startja előtt. Az ATV stúdiójában Dobrev Klára (DK), Fekete-Győr András (Momentum), Jakab Péter (Jobbik), Karácsony Gergely (MSZP-Párbeszéd-LMP) és Márki-Zay Péter (Mindenki Magyarországa Mozgalom) vitázott.

Elszámoltatás, bankszámlák zárolása, az Alaptörvény érvénytelenségének kimondása – ilyen intézkedésekkel kezdenék a kormányzást az ellenzéki miniszterelnök-jelöltek, akik egy héttel az előválasztás előtt vitáztak.

Karácsony megadóztatná a tisztességtelenül gazdagodókat

A főpolgármester szerint nem szabad megdicsérni a mai adórendszert, mert szerinte az jelentősen igazságtalan, és azokat jutalmazza, akik sok esetben tisztességtelenül gazdagodnak. Karácsony azt mondta, a munkát, a béreket terhelő adók igenis magasak európai viszonylatban, ezért igazságosabbá, a gazdagabbakat nagyobb mértékben terhelő adókkal lehet tenni a jelenlegi rendszert, és itt a jelentős bevételt termelő vállalkozásokat terhelő nagyobb hozzájárulási kötelezettséget említette példaként.

Karácsony szerint perverz adórendszere van Magyarországnak. A Mészáros-adóról is beszél Karácsony Gergely. A járvány alatt szerinte a kormányközeli vállalkozókat tömték ki. Megadóztatná azokat, akik sokat keresnek.

Márki-Zay Péter nem adóztatná meg Bojár Gábort

Márki-Zay Péter szerint a tolvajokat nem adóztatni kell, hanem el kell venni tőlük a pénzt bírósági eljárás után, miután bebizonyosodik, hogy tisztességtelenül szerezték a pénzt. Bojár Gáborra nem vetne ki külön vagyadót, míg Tiborcz Istvánra igen.

Fekete-Győr: A magyarok által elvégzett munka eredményeit a nyugdíjaskorúaknak is élveznie kell

Sok-sok bűne volt a Fidesznek az elmúlt években a Momentum elnöke szerint. Fekete-Győr András ezek között említette a magánnyugdíj-pénztári vagyon államosítását, és azt mondta, „egészen biztos, hogy a magyarok által elvégzett munka eredményeit a nyugdíjaskorúaknak is élveznie kell”, azaz a munkáért megfelelő megbecsülést kell adni.

Jakab Péter csökkentené az alapvető élelmiszerek áfáját és visszaigényelhető szja-t szeretne

Miközben Márki-Zay Péter az adócsökkentés ígéretének kerülését fogalmazta meg igényként, addig Jakab szerint igenis áfacsökkentésre van szükség az élelmiszerek esetében, és visszaigényelhető szja-t kell megteremteni az alacsony keresetűek számára.

Dobrev a sokak országáról beszélt

Dobrev szerint nem tud sikeres lenni egy olyan ország, ahol pár ember sikere mellett sokan nyomorognak. A DK jelöltje arról beszélt, hogy ugyanolyan oktatást és bért kell szerinte a szabolcsi diákoknak is biztosítani, mint a fővárosi elitgimnáziumok diákjainak.

Forrás: Telex.hu, HVG.hu

3 hozzászólásarrow_drop_down_circle

verőce21
Geri biciklivel érkezett. Fegyőr rá akart tromfolni a rollerral, gondolta, előtte lemossa...:)
Aztán taxival érkezett. Ennyit a zöld gondolatról. 
verőce21
Rendkívüliek voltak az izgalmak, a HVG mint a focimeccsen, percről-percre tudósított, nehogy lemaradjon valaki a legfontosabbról, ami O1G.
ómió
Lenne itt "efftársi demokrácia"! Pont, mint Rákosi efftársuk idején!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.