A sok napsütés mellett jöhetnek záporok, zivatarok is északkeleten. 

Az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzése szerint hétfőn a fátyol- és gomolyfelhők mellett sok napsütés várható. Elsősorban a Dunántúlon és az északi megyékben magasabbra törhetnek a gomolyok, és arra néhol zápor, egy-egy zivatar kialakulhat, de máshol érdemi csapadék nem valószínű. (Zivatarveszély miatt elsőfokú figyelmeztető előrejelzést adott ki Borsod-Abaúj-Zemplén megyére a meteorológiai szolgálat hétfőre.) A légmozgás többnyire mérsékelt marad, azonban időnként megélénkülhet az északnyugati szél. A legmagasabb nappali hőmérséklet 25 és 30 fok között valószínű. Késő estére általában 15 és 20 fok közé csökken a hőmérséklet, de a völgyekben ennél jóval hűvösebb is lehet.

Felhőkkel és 30 fokkal indul a hét

Fotó: Illusztráció/pixabay.com CCO

Hétfő éjjel gyengén felhős vagy derült lesz az ég, de kisebb körzetekben – főleg keleten, északkeleten – maradhatnak felhősebb tájak, hajnaltájt a Nyugat-Dunántúlon megnövekszik a fátyolfelhőzet. Csapadék nem lesz. A légmozgás többnyire gyenge vagy mérsékelt marad. A késő esti 12, 20 fokról kedd hajnalra általában 7 és 15 fok közé csökken a hőmérséklet. A völgyekben, hidegre hajlamos helyeken ennél hűvösebb, míg a magasabban fekvő részeken enyhébb lehet a hajnal.

Kedden a gomoly- és fátyolfelhők mellett általában sok napsütés várható. Elvétve előfordulhat kisebb eső, zápor, nyugaton esetleg egy-egy zivatar. Hajnalban helyenként lehetnek pára-, ködfoltok. A változó irányú szél gyenge vagy mérsékelt marad. A legmagasabb nappali hőmérséklet 24 és 29 fok között alakul.

Forrás: met.hu

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.