A mai napon még akár 32 fok is lehet, majd hétvégén beköszönt az ősz.

Élvezze ki az utolsó nyárias napokat, mert hamarosan megfordul az időjárás
Fotó: MTI/Máthé Zoltán

Ma délelőtt és délután több órára kisüthet a nap, ám a Dunántúlon egyre több és vastagabb magasszintű felhőzet szűri a napsütést, a keleti megyékben pedig gomolyfelhők képződnek. Utóbbiból kis eséllyel egy-egy helyen zápor is előfordulhat. A déli szél a Dunántúlon és Budapest tágabb környezetében megélénkül – írja a blikk.hu.

A legmagasabb nappali hőmérséklet szerdán 25-32 fok között alakul. 

A legmelegebb a déli részeken várható, ahol akár 30-32 fokot is mérhetnek, míg Nyíregyháza környékén 26-27 fokra számíthatunk.

Éjszaka nyugat felől tovább növekszik a fátyolfelhőzet, ami sok helyen átmenetileg meg is vastagszik. Néhol kisebb zápor is előfordul belőle. A déli, délnyugati szél időnként megélénkül. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában 12-18 fok között alakul.

Csütörtökön több-kevesebb napsütésre számíthatunk gomolyfelhőkkel, egyre több fátyolfelhővel.

Estétől északnyugat felől vastagszik is a felhőzet. Elszórtan, késő estétől az északnyugati megyékben már több helyen előfordulhat eső, zápor, egy-egy zivatar. Az északnyugatira forduló szél sok helyen megélénkül. A hőmérsékleti minimumok 12-18, a maximumok 26-31 fok között alakulnak.

Pénteken általában közepesen vagy erősen felhős lesz az ég, majd délutántól már határozottabban csökkenni kezd a felhőzet északnyugat felől.

Sokfelé eső, zápor, néhol zivatar érkezik, majd délutántól egyre keletebbre húzódik a csapadékzóna. A délnyugati, majd északnyugati szél megélénkül, több helyütt megerősödik. Hajnalban 12-18, délután 20-28 fok várható, a tartósabban csapadékos részeken mérhetjük az alacsonyabb, a délkeleti tájakon a magasabb értékeket.

Szombaton gomoly- és fátyolfelhők mellett általában többórás napsütésre számíthatunk.

A legtöbb gomolyfelhő északkeleten valószínű. Délnyugaton is előfordulhatnak átmenetileg erősebben felhős körzetek. Főleg a Tiszántúlon és az Északi-középhegységben fordulhat elő helyenként záporeső, illetve nyugaton, délnyugaton elvétve esetleg jelentéktelen eső. Hajnalban pára-, ködfoltok lehetnek. Több helyütt megélénkül, néhol megerősödik az északnyugati szél. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 6-14, a legmagasabb nappali hőmérséklet 21-25 fok között alakul.

Vasárnap felhős idő valószínű, az ország nagy részén többórás napsütéssel.

Helyenként előfordulhat záporeső. Időnként megélénkül az északkeleti, keleti szél. A hajnali 5-13 fokról általában 18-25 fokig emelkedik a hőmérséklet – írja a blikk.hu a met.hu előrejelzése alapján.

Forrás: blikk.hu, met.hu
Fotó: MTI/Máthé Zoltán

1 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.