Az Európai Bizottság az állami támogatásokra vonatkozó uniós szabályok alapján jóváhagyta Magyarország 2022 és 2027 közötti időszakra vonatkozó regionális támogatási térképét, amely meghatározza a regionális állami beruházási támogatásra jogosult, leghátrányosabb helyzetben lévő magyar régiókat, valamint a támogatható régiókra vonatkozó maximális támogatási intenzitásokat.

 Az EU jóváhagyta Magyarország 2022-2027 közötti időszakra vonatkozó regionális támogatási térképét

Az Európai Bizottság csütörtöki tájékoztatása szerint a regionális beruházási támogatásra jogosult magyarországi régiók területén az ország teljes lakosságának 82,09 százaléka él. E régiók mindegyike az Európai Unió leghátrányosabb helyzetű régiói közé tartozik, ahol az egy főre jutó bruttó hazai termék (GDP) nem éri el az uniós átlag 75 százalékát.

A támogatási intenzitás a kedvezményezettenként nyújtható állami támogatás maximális összege az elszámolható beruházási költségek százalékában kifejezve. A nagyvállalkozásokra vonatkozó maximális támogatási intenzitás az érintett térségek egy főre jutó GDP-jétől függ. Pest, Dél-Dunántúl, Észak-Magyarország, Észak-Alföld és Dél-Alföld régiókban a nagyvállalkozások esetében 50 százalék a maximális támogatási intenzitás, míg Közép-Dunántúl és Nyugat-Dunántúl régiókban 30 százalékos a maximális támogatási intenzitás.

Ezekben a térségekben a maximális támogatási intenzitások 10 százalékkal növelhetők a középvállalkozások beruházásai, 20 százalékkal pedig a kisvállalkozások beruházásai esetében, ha az érintett vállalkozások induló beruházásainak elszámolható költsége nem haladja meg az 50 millió eurót.

Az Európai Bizottság 2021 áprilisában elfogadott és 2022 januárjában hatályba lépő, regionális állami támogatásokról szóló felülvizsgált iránymutatás lehetővé teszi a tagállamok számára, hogy támogassák a legkedvezőtlenebb helyzetű európai régiókat a felzárkózásban, és csökkentsék a gazdasági jólét, a jövedelem és a munkanélküliség terén fennálló egyenlőtlenségeket. Az iránymutatás emellett lehetőséget biztosít a tagállamok számára az átállásból adódó vagy strukturális kihívásokkal, például az elnéptelenedéssel szembesülő régiók támogatására ahhoz, hogy teljes mértékben hozzájárulhassanak a zöld és digitális átálláshoz.

Forrás: MTI

14 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Clavigo
@Pegero: Hova tűnt a barátnőd ??? ,,a Shikari.. Csak nem elástad??
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
human
Vajon Felcsút hanyadikként szerepel a hátrányos, lemaradott régió kategóriában?
Clavigo
@verőce21: Lesz krumpli dögivel,,ne aggódj.. Ja? Ez nem az a tervezet !!! Remélem,,ebből majd csak akkor lesz valami,,ha rühes kullancs Gazdád eltakarodik a retekbe...
verőce21
@Clavigo: A bolsi múltat jövőre végképp eltöröljük veled együtt...!
ómió
Akkor, ez az, amit majd "efftársiasan felfüggesztenek"?
Emmersson71
@Pegero: Na, erre marha büszke lehetsz!
Te amúgy normális vagy..talán az európai első helyünknek is örülsz lakosságarányos Covid halálozásban!

Olvass: "Az Európai Bizottság az állami támogatásokra vonatkozó uniós szabályok alapján jóváhagyta Magyarország 2022 és 2027 közötti időszakra vonatkozó regionális támogatási térképét, amely meghatározza a regionális állami beruházási támogatásra jogosult leghátrányosabb helyzetben lévő magyar régiókat, valamint a támogatható régiókra vonatkozó maximális támogatási intenzitásokat.

Az Európai Bizottság csütörtöki tájékoztatása szerint a regionális beruházási támogatásra jogosult magyarországi régiók területén az ország teljes lakosságának 82,09 százaléka él. E régiók mindegyike az Európai Unió leghátrányosabb helyzetű régiói közé tartozik, ahol az egy főre jutó bruttó hazai termék (GDP) nem éri el az uniós átlag 75 százalékát."

Innen: www.origo.hu/gazdasag/20210916-az-eu-jovahagyta-magyarorszag-kovetkezo-idoszakra-vonatkozo-regionalis-tamogatasi-terkepet.html?utm_source=hirkereso&utm_medium=referral&utm_campaign=hiraggregator
csak úgy....
@verőce21: 06:52 az lehetetlen,hiszen a fideszben hemzsegnek a komcsik! :)

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.