Orbán pénteken újra a Kossuth rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorában beszélt.

Orbán Viktor a pápáról: „Kerültük azokat a témákat, amikben nem értünk egyet. Vasárnap reggel volt”Fotó: MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Fischer Zoltán

A rádióban szóba került egyrészt Ferenc pápa a látogatása. Orbán úgy fogalmazott: megerősítette őt a katolikus egyházfővel való beszélgetés, amelyben a szentatya a családok védelmében folytatott magyarországi harcot a legfontosabbnak nevezte Európa jövője szempontjából. Elmondása szerint 

Ferenc pápa „keményen fogalmazott”, azt mondta, nem lehet engedni, hogy relativizálják a családokat, mert „a család az apa, anya, gyerek és pont”.

A miniszterelnök szerint rossz vita, hogy Ferenc pápa hány órát volt itt.

Azért jött el, mert el akart jönni. Fontosak vagyunk neki, ezért jött ide hozzánk

– mondta Orbán.

Kerültük azokat a témákat, amikben nem értünk egyet. Vasárnap reggel volt. A migráció kérdéséről nem beszélgettünk.

– tette hozzá. A család témája viszont szóba került, és Orbán szerint ebben teljes egyetértés volt.

Emellett szóba került az őszödi beszéd is. A miniszterelnök az őszödi beszédet „dermesztő pillanatnak” nevezve a magyar politikában azt mondta: ijesztő dolog, hogy aki ezt az egész helyzetet előidézte, a beszédet elmondta, becsapta az embereket, hazugsággal került kormányra, elvette az emberek pénzét, majd csődbe vitte az országot még ma is a baloldal vezetője.

Gyurcsány Ferencre utalva a kormányfő úgy fogalmazott: nem a múlt amiről beszélünk, hanem a velünk élő múlt, amely itt van és állandóan vissza akar térni.

A beszélgetésen kiemelt kérdéskör volt az oltás, amivel kapcsolatban Orbán kiemelte: ha valaki jelentkezik, két héten belül megkapja a harmadik oltást, az ország bármely pontján. Hozzátette: a járványnak lesz negyedik hulláma, a súlyossága azonban attól függ, hogy mennyien oltatják be magukat.

Aki nem veszi fel az oltást, veszélyben van

– hívta fel a figyelmet a kormányfő.

Forrás: MTI, 24.hu
Címlapkép: MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Fischer Zoltán

30 hozzászólásarrow_drop_down_circle

RonaGyuri
Te mocskos hazug disznó! Őszentsége megmondta NEM BESZÉLGETETT VELED!!! =))
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
RonaGyuri
@RonaGyuri: Nem értelmezési nehézség, nanem durva hazugság

ráadásul nem a már mindennapos Orbán valóság-elferdítés az, hanem a Népszava beszámolója is

A derék újabban egyre többször igazodó portál „Orbán zárt ajtók mögött a pápával: értelmezési nehézségek” címen reagál Orbán péntek reggeli orbitális hazugságára, mely szerint „Orbán Viktor kormányfő „felidézte”, miről beszélgetett Ferenc pápával, mikor zárt ajtók mögött találkozott vele a Szépművészeti Múzeumban.
A portál szerint „Az Orbán emlékezetében élő szöveg csak részben mutat átfedést azzal, amit az egyházfő nyilvánosan, Pozsonyból Rómába utazva, a repülőgépen tartott sajtótájékoztatóján mondott.”.
Csakhogy Daniel Verdú Palay az El Pais újságírója beszámolója (La reunión con Orbán marca el viaje del Papa a Hungría y Eslovaquia) szerint Őszentsége arra a kérdésre, hogy miről beszélgettek vasárnap délelőtt mikor találkozott Orbán Viktor miniszterelnökkel, az egyhétfő azt válaszolta, hogy Meglátogatott engem az elnök úr, a miniszterelnökkel és a miniszterelnök-helyettessel jött el, hárman voltak. De csak az elnökkel beszélgettem!!! =))
ómió
Szóval, akkor, nem "megvitatni" jött, "csak kongresszuslátogatóba"! Pedig, hát, efftársilag ebbe is sokat bele lehetett hazudni!
RonaGyuri
Na ez tényleg téma lehetett volna

Orbán szerint kerülték az olyan témákat amiben nem értettek egyet, míg Őszentsége szerint nem is beszélgettek

Nos túl azon, hogy persze úgy is lehet érteni, hogy mivel nem volt olyan téma, amiben ne lettek volna szöges ellentétben, inkább nem is beszélgettek! Bár az igazat megvallva szerintem sokkal relevánsabb, hogy
vagy megint egy orbitálisan nagyot hazudott,
vagy szellemi állapota már ennyire zokni és tényleg ilyen képzetei vannak.
Ennek ellenére nem árt felemlíteni, hogy „Ferenc pápa szombaton közzétett, a közép- és kelet-európai püspököknek címzett videoüzenetében arra kérte az egyházi vezetőket, hogy hallgassák meg a szexuális visszaélések áldozatait, és tekintsenek rájuk partnerként az egyház reformjában, másként a katolikus egyház jövőjét teszik kockára.”!
Mindeközben Orbán országában: azt követően, hogy egy áldozatot a katolikus klérus rendőrökkel és bírósággal vegzáltatott, a minap megakadályozták, hogy „egy egykor Budapesten szolgált pap három áldozata találkozzon a fővárosba érkező Ferenc pápával”!! =))
RonaGyuri
@RonaGyuri: a nap kérdése; hogyan számol be pl. a Magyar Nemzet erről a videóüzenetről???
verőce21
I. Niggerlábmosó Ferenc találkozott a kereszténység védelmezőjével, remélem alázattal fogadja meg Viktor tanácsait...!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.