Ahogy arról korábban beszámoltunk Dobrev Klára a miniszterelnök-jelöltek péntek esti vitáján arról beszélt, hogy egyszerű többséggel is hozzányúlhatnak az alkotmányellenes kétharmados törvényekhez. Karácsony ezt politikai humbugnak nevezte, amit közösségi oldalán ki is fejtett.

Dobrev reagált Karácsony "politikai humbug" magyarázatára
Fotó: MTI/Mohai Balázs

Karácsony Gergely viszont leszögezte, hogy nincs már olyan jogász Magyarországon, aki azt mondaná, hogy egyszerű többséggel, jogállami módon meg lehet változtatni a kétharmados törvényeket, Dobrev Klára javaslata egy politikai humbug.

Karácsony Gergely azt írja ma a facebookon, hogy “humbug”, amit az orbáni alaptörvény feles többséggel való eltörléséről mondok. Ezt mind a tegnapi vitában, mind a mai posztjában azzal támasztja alá, hogy Vörös Imre volt alkotmánybíró valójában nem is azt állítja, amit én erről a vitában mondtam.

- kezdi bejegyzését, majd arról is beszámol, hogy a tegnap esti vita után kapott egy sms-t Vörös Imrétől, ami után rögtön fel is hívta az alkotmánybírót.

megkérdeztem tőle, hogy igaz-e, amit jelölttársam mond erről. Vörös Imre nagyon egyértelműen azt mondta, hogy minden úgy van, azt mondja és gondolja ma is, ahogy én őt idéztem, az álláspontja egy cseppet sem változott! És arra is felhatalmazott, hogy ezt elmondjam bárkinek!

Hozzátette:

Igaza van Karácsony Gergelynek abban, hogy hatalmas különbség van az ő véleménye (alaptörvényt eltörölni, a “független” intézmények élére kinevezett pártkatonákat eltávolítani csak kétharmaddal lehet) és az enyém (az alaptörvény alkotmányellenesen jött létre, a hatalom kizárólagos megragadását szolgálja, ezért feles többséggel megszüntethető, a pártkatonák eltávolíthatók a hivatalukból) között.

Forrás: Facebook
Címlapkép: MTI/Mohai Balázs

13 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Toller Béla
Nálam eldőlt a kérdés ! Karácsonyt egy fél év (legfeljebb) megenné orbán és bandája ! A hatalomban hagyott NER minden erőforrást blokkolna, elszívna, nyílt tagadásba kényszerítene felső és középvezetőket ! Lelkiismereti válságot próbálna meg szítani a kétharmados gyalázatos törvényei mentén ebben az alkotmány nélküli országban ! Bebetonozott káderei röhögve cukkolnák a kormányt meg a parlamentet, miközben ragaszkodnának a demokrácia írt (és altaluk soha be nem tartott) szabályaihoz, és mindenhol paritást kérnének a vezetésben (amit aztán a blokádra és bénításra használnának fel). Ha Karácsony ezt nem látja, akkor tulajdonképpen semmit sem lát, valami olyanban bízik, ami nincs ! Persze, ha kétharmad lenne, a vitának ez a része is megszűnne, de attól még az együttműködés Karácsony (és Márky) által vízionált formája egyértelműen a fideszes csürhe malmára hajtaná a wassert ! Olyan rend kell, amelyik az első pillanattól kezdve megállítja a káros folyamatokat, nagyon rövid idő, pár hét alatt olyan törvényi környezetet teremt, amelyik felfüggeszti az egyes személyek ellenséges, törvényellenes tevékenységét ! Ha valami a kétharmad miatt nem kezelhető, akkor át kell szervezni a rendszerét! Ki mondta, hogy az ügyészség a mai formájában és szervezetében nem alakítható ? Az alapítványok jogi és gazdasági felállása nem szabályoizható ? Csak nyuigalom, Vörösnek igaza van, Dobrev meg nem könnyen vezethető félre ! Remélem, Karácsony meg a többiek nem szűnnek meg partner lenni mindebben ! Mert akkor felesleges reménykedni valami jobb rendszerben !
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Gazella
Egy biztos. Én tudom, hogy kire teszem az ikszet.
szép új világ
Karácsony nanyon jó szándékú, de gyenge! Nem hiszek az olyan elszámoltatásban, ahol a lelépő és a korrupció felett szemet hunyó főpolgármesternek díszpolgári címet adományoz! Mi lenne a következő lépése, a leváltott Orbánt tiszteletbeli királlyá koronázná?
ómió
Bizony, Kun Béla efftársának se kellett 2/3! Márpedig ő a kiköpött mása!
sgl
Kun Béla elvtárs unokája Kun Béle elvtárs a fidesz történelmi tanácsadója, kutatója, szellemi éllovasa.
fűre lépni szabad
Eltörölhetők-e feles többséggel a kétharmados törvények?

index.hu/belfold/2021/09/26/politikai-humbug-avagy-lehet-e-feles-tobbseggel-ketharmados-torvenyeket-eltorolni/

Béke a Fidesszel... Jobban mondva a béke érdekében (ami nem tartana túl sokáig, az biztos!) elnézni, eltusolni a Fidesz temérdek, már-már megszámlálhatatlan bűneit, amit Magyarország és a magyar emberek ellen elkövettek maffiamódszerekkel?
Neeeeem!!!

Karácsony, ezzel végleg kiesett a kosárból nálam!
sgl
@fűre lépni szabad: Nálam 7 éve esett ki, mikor igérete ellenére Zuglóban nem számoltatta el Papcsákot és a többi fideszmaffiózót, ill. a sajátjai között sm vágott rendet TóCsával.
Azóta határozottan állítom: gyengekezű, teszetosza mindent elmismásoló, békét pofázó kártékony alak, aki miatt sok baj lesz még.
Amikor egyéniben indult 2. ker.-ben kiszavazták: ismerik.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.