Reggel állnak neki megszámolni választókerületenként a leadott szavazatokat. Az előválasztáson több mint 633 ezren szavaztak. A miniszterelnökjelölti eredmények estére várhatóak.

Ma, azaz szeptember 29-én reggel állnak neki az előválasztás szavazatait megszámolni, melyet húsz különböző helyszínen, párhuzamosan végeznek el – írta meg a 24.hu az Országos Előválasztási Iroda közlésére hivatkozva. (A 24.hu egy másik cikke szerint az ellenzéki előválasztás első fordulóján összesen 633 811-en szavaztak személyesen, vagy online módon.)

Szerda délután derülhet ki az ellenzéki előválasztás első fordulójának eredménye

Fotó: Facebook/Előválasztás 2021

A cikk szerint a számlálás reggel 9 órakor kezdődik, de az első egy órában még a számlálóbiztosok betanítását végzik el, vagyis a voksok összegzése a gyakorlatban 10 órától indul meg. 

A közlemény szerint a számlálóbiztosok választókerületenként haladnak majd, a megyei számlálók megyénként párhuzamosan, az alacsonyabb sorszámú választókerülettől a magasabbak felé haladnak majd. Amikor egy választókerület összes urnájával végeztek, akkor az Országos Előválasztási Bizottság (OEVB) megállapítja a választókerületi eredményt.

A lap szerint az Országos Előválasztási Iroda a közleményében kiemelte, az első eredményekre szerda kora délután lehet számítani, a végeredményeket az OEVB valamelyik tagja az előválasztás hivatalos Facebook-oldalán egy élő videóban fogja bejelenteni. A választókerületek eredményéről Facebook-poszt is készül, az eredmények pedig a következő adatokat fogják tartalmazni:

"összes résztvevő;

összes személyesen résztvevő;

összes online résztvevő;

összes érvényes szavazat;

összes személyes érvényes szavazat;

összes személyes érvénytelen szavazat;

a képviselőjelöltekre leadott összes szavazat és ezek százalékos aránya az összes érvényes szavazathoz képest;

a képviselőjelöltekre leadott személyes szavazatok és ezek százalékos aránya az összes érvényes személyes szavazathoz képest;

a képviselőjelöltekre leadott online szavazatok és ezek százalékos aránya az összes online szavazathoz képest;

a választókerületben a miniszterelnök-jelöltekre leadott összes szavazat és ezek százalékos aránya az összes érvényes szavazathoz képest;

a választókerületben a miniszterelnök-jelöltekre leadott személyes szavazatok és ezek százalékos aránya az összes érvényes személyes szavazathoz képest;

a választókerületben a miniszterelnök-jelöltekre leadott online szavazatok és ezek százalékos aránya az összes online szavazathoz képest"

- idézi a 24.hu a közleményt.

A cikk szerint az OEVB óránként egyszer fogja az előző tájékoztató óta megszületett eredményeket közölni egy élő Facebook-videóban. A nap végén az utolsó választókerületek, valamint a miniszterelnök-jelölt választás eredményeit a pártok egy közös sajtótájékoztatón jelentik majd be a közlemény értelmében.

Forrás: 24.hu

5 hozzászólásarrow_drop_down_circle

penege
633 ezren... döbbenet... a szavazásra jogosultak 6%-a... rekord :D és akkor még nem számoltam jó magam aki szintén elmentem szavazni a leghülyébbre.. :D
Szevasztok
Hól vagytok fiatalok?? Felsirt a görény,ajajajaj.
human
@penege: Előválasztási részvételen a 6% nagyon jó eredmény. A nemzetközi satisztikákat még nagyon tanulmányoznod kellene.
ómió
És, ugye, Böszme efftárs lesz a "főszámláló"?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.