Harmincegy beteg meghalt és újabb 1492 magyar állampolgárnál mutatták ki a koronavírus-fertőzést – írja az MTI a koronavirus.gov.hu hétvégi összesítője alapján. 

Közel 1500 új fertőzött és 30 felett a halottak száma – Itthon is a delta okozza az új megbetegedéseketFotó: MTVA/Bizományosi: Róka László

A kormányzati portálon azt írták: 824 876-ra nőtt a Magyarországon azonosított fertőzöttek száma. Az elhunytak száma 30 230-ra, a gyógyultaké 786 737-re emelkedett.

Az aktív fertőzöttek száma 7909. Kórházban 560 koronavírusos beteget ápolnak, közülük 87-en vannak lélegeztetőgépen.

Hatósági házi karanténban 5458-an vannak, a mintavételek száma 6 980 188.

Az új megbetegedéseket a delta vírusmutáns okozza. 

Ezért hangsúlyozták az oltás fontosságát: a beoltottak kevesebb mint egy százaléka betegszik meg, és a betegség lefolyása az oltottaknál általában jóval enyhébb.

Az oldal térképe szerint eddig Budapesten (148 813) és Pest megyében (114 719) regisztrálták a legtöbb fertőzöttet. Ezt követi Borsod-Abaúj-Zemplén (47 829), Győr-Moson-Sopron (45 143) és Hajdú-Bihar megye (43 335). A fertőzésben legkevésbé érintett megye továbbra is Tolna, 17 936 fertőzöttel.

Forrás: MTI
Fotó: MTVA/Bizományosi: Róka László

21 hozzászólásarrow_drop_down_circle

division
@Emmersson71: Pali nem "roggyant", mikor érted már meg végre? A "roggyantak" halnak csak bele, azok az emberek, akiknek a szervezete képtelen megbirkózni ezzel a vírussal. Érted, ők a "roggyantak", ezért az sem baj ha meghalnak. Mondjuk lehetne a 12 éves vagy a 15 éves, stb. fiatalokat említeni, de nyilván ők is "roggyantak" voltak.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Pálinkás Pál
@division: igen általában az iskolás gyerekeknek meg sem kottyan a nátha...amúgy ..nézd csak meg,mi a védőoltás definíciója...aztán mond nekem ,melyik vakcina teljesíti...kicsit segítek..." vagy kész ellenanyagot tartalmazó készítmény. Beadásának (vakcináció) célja a szervezet specifikus ellenállásának fokozása, mesterségesen előidézett immunitás. A védőoltások beadása után (mesterséges immunizáció) a szervezetben védettség alakul ki az adott kórokozóval szemben." nos ,melyik lötty esetében alakul ki védettség??? mert én bizony csak azt látom hogy az oltottak kórházban, meg a proszektúrán!! tehát ne nevezzétek őket védőoltásnak, mert ez nettó hazugság...ez szimplán egy kísérlet arra hogy valami módon próbáljanak hatni a vírusra...de ebben mi nem akarunk részt venni, meghagyjuk nektek a dicsőséget!!! tehát semmi harag, amíg nem cseszegettek.../ a gyerekeidre vigyázz...ők nem tehetnek arról hogy te ilyen vagy!!!/...
Pálinkás Pál
@Nessy: ismered?...márhogy covidos volt...?...ami cseppet sem fura mert még a seggnyaló merkely szerint is jó 5 millió magyar átesett rajta...csak a gyengék veszik észre...
division
@Pálinkás Pál: A gyerekeim nagyon is örülnek annak amilyen vagyok. Nem szívesen cserélnének senkivel. A végére azért még kellett egy sértést bedobnod, nem igaz? Menj te a tudod hová innentől.
division
@Pálinkás Pál: Hozzád nem lehetett kegyes az biztos.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.