Harmincegy beteg meghalt és újabb 1492 magyar állampolgárnál mutatták ki a koronavírus-fertőzést – írja az MTI a koronavirus.gov.hu hétvégi összesítője alapján. 

Közel 1500 új fertőzött és 30 felett a halottak száma – Itthon is a delta okozza az új megbetegedéseketFotó: MTVA/Bizományosi: Róka László

A kormányzati portálon azt írták: 824 876-ra nőtt a Magyarországon azonosított fertőzöttek száma. Az elhunytak száma 30 230-ra, a gyógyultaké 786 737-re emelkedett.

Az aktív fertőzöttek száma 7909. Kórházban 560 koronavírusos beteget ápolnak, közülük 87-en vannak lélegeztetőgépen.

Hatósági házi karanténban 5458-an vannak, a mintavételek száma 6 980 188.

Az új megbetegedéseket a delta vírusmutáns okozza. 

Ezért hangsúlyozták az oltás fontosságát: a beoltottak kevesebb mint egy százaléka betegszik meg, és a betegség lefolyása az oltottaknál általában jóval enyhébb.

Az oldal térképe szerint eddig Budapesten (148 813) és Pest megyében (114 719) regisztrálták a legtöbb fertőzöttet. Ezt követi Borsod-Abaúj-Zemplén (47 829), Győr-Moson-Sopron (45 143) és Hajdú-Bihar megye (43 335). A fertőzésben legkevésbé érintett megye továbbra is Tolna, 17 936 fertőzöttel.

Forrás: MTI
Fotó: MTVA/Bizományosi: Róka László

21 hozzászólásarrow_drop_down_circle

division
@Emmersson71: Pali nem "roggyant", mikor érted már meg végre? A "roggyantak" halnak csak bele, azok az emberek, akiknek a szervezete képtelen megbirkózni ezzel a vírussal. Érted, ők a "roggyantak", ezért az sem baj ha meghalnak. Mondjuk lehetne a 12 éves vagy a 15 éves, stb. fiatalokat említeni, de nyilván ők is "roggyantak" voltak.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Pálinkás Pál
a hétvégén azért meghalt 1100 magyar másban...undorítóak vagytok covid nácik...
Emmersson71
@Pálinkás Pál: Győzzön meg téged az, hogy benyalod a Covidot :(
Pálinkás Pál
@Emmersson71: szerintem rég átestem rajta...csak mivel nem roggyant vagyok..kis orrfolyással, mint a legtöbb ember...
Emmersson71
@Pálinkás Pál: Jaa..hogy szerinted! Akkor rendben van :)
Pálinkás Pál
@Emmersson71: mivel nagyjából a náthával egyenértékű...de ti csak rettegjetek bátran
kereső
@RonaGyuri: Semmi gond , ott folytatjuk, ahol a 3. hullám abbamaradt.Megmondta a fideSS is: folytatjuk-, hogy mit azt nem mondta, csak megmutatja. Mint most is.
division
@Pálinkás Pál: Valószínűleg átment már rajtad, erősen érezni a long covid tüneteit az agyadban jó ideje:-))))
division
@Emmersson71: Pali nem "roggyant", mikor érted már meg végre? A "roggyantak" halnak csak bele, azok az emberek, akiknek a szervezete képtelen megbirkózni ezzel a vírussal. Érted, ők a "roggyantak", ezért az sem baj ha meghalnak. Mondjuk lehetne a 12 éves vagy a 15 éves, stb. fiatalokat említeni, de nyilván ők is "roggyantak" voltak.
Nessy
@Pálinkás Pál: Nézd, hogy te a saját életeddel mit teszel, a te üzleted! Legyen neked a hited szerint.
De aki másképp látja, másképp gondolja, azt aljasság " covid nácinak" titulálni!
Pálinkás Pál
@Nessy: igen...kik kísérleteztek embereken akaratuk ellenére?...most kik zsarolnak az oltással, meg a szart sem érő igazolvánnyal?..mi az hogy ha nem vagyok oltva ,nem mehetek bizonyos helyekre egészségesen-...ahová a fertőzött bárcások nyugodtan, mert őket senki nem ellenőrzi,...ők nyugodtan fertőzhetnek... a szaros oltás semmire nem jogosít, mert ugyanúgy fertőzhetsz, ezt ti is elismeritek...az oltás egy dolgot bizonyít...hogy rengeteg birka tenyészik a földön.,..le se szarna titeket senki,észre sem vennénk, ha a pénz miatt nem erőltetné bizonyos réteg a hatástalan vakcinát!!..
Pálinkás Pál
@division: te barom...mutass csak öt fiatalkorú áldozatot, aki egyébként egészséges volt!...hányok tőletek, az sem érdekel ha felfordultok a rettegéstől..végeztem...
Pálinkás Pál
@KisTehen: NÁTHA = " A megfázás vagy meghűlés vagy nátha,[2] (más néven: heveny orr-garatgyulladás, rhinitis acuta, rhinopharyngitis, heveny rhinitis,[3] hűléses hurut, catarrhus, akut légzőrendszeri betegség)[4] a felső légutak VÍRUSOS fertőzése okozza , amely elsősorban az orr, a torok nyálkahártyáját támadja, de a tüdőben is megjelenhet. "
miért szólsz bele, ha fingod nincs róla?
Nessy
@Pálinkás Pál: Mert gyakorlati tapasztalata van a covid, és egy rhinitis között!
division
@Pálinkás Pál: Abban nyilván egyet értek veled, hogy a náthát vírus okozza, ahogy az influenzát is, bakteriális felülfertőződés esetén van szükség antibiotikumra, ami lehet tüdőgyulladás is. Az oltás a súlyos szövődmények kivédésére kell leginkább, gyengébb immunrendszerű embereknél mondhatni kötelező. Létezik egy baktérium, ami mandulagyulladást okoz, ehhez viszont még vírus sem kell, a neve Streptococcus. Ezt feltétlen ki kell irtani antibiotikummal, vagy ha nem lehet akkor műtét, mert más szerveket is megbetegíthet. Mutatni meg pont úgy tudok neked fiatalabb áldozatokat a covid kapcsán, mint ahogy te linkelgetsz adatokat, szerencsére személyesen még nem kellett megtapasztalnom, max. azt amikor nejem 4 hétig kínlódott miatta. Amúgy az iskolás gyerek már egész jól van szerencsére, már amennyiben érdekel.
Pálinkás Pál
@division: igen általában az iskolás gyerekeknek meg sem kottyan a nátha...amúgy ..nézd csak meg,mi a védőoltás definíciója...aztán mond nekem ,melyik vakcina teljesíti...kicsit segítek..." vagy kész ellenanyagot tartalmazó készítmény. Beadásának (vakcináció) célja a szervezet specifikus ellenállásának fokozása, mesterségesen előidézett immunitás. A védőoltások beadása után (mesterséges immunizáció) a szervezetben védettség alakul ki az adott kórokozóval szemben." nos ,melyik lötty esetében alakul ki védettség??? mert én bizony csak azt látom hogy az oltottak kórházban, meg a proszektúrán!! tehát ne nevezzétek őket védőoltásnak, mert ez nettó hazugság...ez szimplán egy kísérlet arra hogy valami módon próbáljanak hatni a vírusra...de ebben mi nem akarunk részt venni, meghagyjuk nektek a dicsőséget!!! tehát semmi harag, amíg nem cseszegettek.../ a gyerekeidre vigyázz...ők nem tehetnek arról hogy te ilyen vagy!!!/...
Pálinkás Pál
@Nessy: ismered?...márhogy covidos volt...?...ami cseppet sem fura mert még a seggnyaló merkely szerint is jó 5 millió magyar átesett rajta...csak a gyengék veszik észre...
division
@Pálinkás Pál: A gyerekeim nagyon is örülnek annak amilyen vagyok. Nem szívesen cserélnének senkivel. A végére azért még kellett egy sértést bedobnod, nem igaz? Menj te a tudod hová innentől.
division
@Pálinkás Pál: Hozzád nem lehetett kegyes az biztos.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.