A fehérvári kórház onkológiai osztályának főorvosa szerint egyre nagyobb terhelés mellett dolgoznak. Egyes vizsgálatokra pedig még mindig nehéz bejutni a betegeknek.

Rengeteg a rákos beteg – a járvány miatt háttérbe szorultak a szűrővizsgálatok
Kép: Pixabay

Szabó István szerint nagy kiesést okozott az, hogy a szűrővizsgálatok megálltak. Egyes vizsgálatokra pedig még mindig nehéz bejutni.

Rengeteg előrehaladott állapotban lévő rákos beteggel találkozik az onkológián, mert a szűrővizsgálatok háttérbe szorultak járvány miatt, az orvosokat ugyanis át kellett vezényelni a Covid-osztályokra

- ezt a fehérvári kórház onkológiai osztályának osztályvezető főorvosa mondta az RTL Híradónak.

Egyre nagyobb terhelés mellett dolgozunk. Ez azt jelenti, hogy az ideálisnál hosszabb időket kell adni vizsgálatokra. Az ember minden kapcsolatrendszerét igénybe kell, hogy vegye, hogy ha jól el akar látni valakit

- mondta az orvos, aki arra a kérdésre, hogy mennyivel hosszabb ez az idő, azt válaszolta: több, mint szeretné.

Van olyan vizsgálat, amire azt mondják, hogy ebben a hónapban nem lehet bejelentkezni, majd jövő hónap elsején, és jövő hónap elsején, amikor felhívja a beteg, akkor azt mondják, hogy már betelt ez a vizsgálat, majd következő hónap elsején telefonáljon

- fogalmazott az onkológus, aki arról is beszélt, azért fontos, hogy korán felfedezzék a betegséget, mert akkor a beteg körülbelül olyan eséllyel gyógyul meg belőle, mint egy vakbélgyulladásból.

Szántó István azt mondja, a legfontosabb, hogy minden betegre legyen elég ideje. Ehhez sokkal intenzívebb munkára van szükség, mint a járvány előtt.

A koronavírus-járvány miatt az onkológiai vizsgálatokat többször is felfüggesztették. A kormány tavaly novemberben arról beszélt, a rákos betegek ellátását ugyanúgy kell biztosítani a járvány alatt is.

Az Emberi Erőforrások Minisztériuma az RTL Híradó megkeresésére azt írta:

a járvány alatt is biztosított volt az életmentő műtétek elvégzése a daganatos betegeknél is.

Az onkológiai ellátások száma pedig a járvány ellenére tavaly nőtt.

Forrás: szeretlekmagyarország
Címlapkép: Pixabay

16 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Nessy
A régész, ősmagyarság kutató és a belügyminiszter nem így tudják! Szerintük mindennel nagyon jó, mindennel nagyon meg vannak elégedve! Tulajdonképpen az egészségügyi rendszerben egyetlen zavaró tényező van, a BETEG. ! Ha ezt sikerülne kiiktatni minden símán menne! Szakadjon rájuk az ég!
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Gazella
Van ahol az onkológia nulla személyzettel eltünt...
Az hogy több a rákos ...egy adott gyógyszer váltja ki ami nem jó a szervezetnek... tehát kisérleti nyúlak vannak az onkológián.
Ha nem vettétek volna észre a mindig változatos gyógyszer felírás mögött ez lapul... a rák kialakítása...
division
@Pálinkás Pál: A sötétség továbbra is tombol a fejedben, de ez már így is marad örökké. Hol nácik, hol tálibok vagyunk...Lennél egyszer igazából covidos, megtudnád mi a magyarok istene.
division
@Gazella: "Az hogy több a rákos ...egy adott gyógyszer váltja ki ami nem jó a szervezetnek"
Ezt ugye elmondod egy kicsi gyereknek is, aki leukémiás, vastagbélrákos, stb.? Ennyi ésszel vallod magad ápolónak ugye...Ha netalán tényleg az vagy, remélem elhagyod te is a pályát most.
Pálinkás Pál
@division: leszarlak titeket...közeledik a bukásotok...
division
@Pálinkás Pál: Hasmenést is tud okozni, akkor lehet elkaptad...
Macskaszem
@Gazella: Ez hülyeség, mert az állatok is rákosak, mert a kutyatápok is tele vannak vegyszerrel, tartósítóval, színezékkel, ízfokozóval, ugyanúgy mint az emberi táplálék. Ettől pusztulunk el mindnyájan. Meg attól is, hogy mire a rákos az első vizsgálattól eljut a kezelésig hónapok telnek el, mert mindig várni kell valamire: orvosra, időpontra, leletre, kutyaf@szára, mindenre egy csomót kell várni. Tudom, mert egyik rokonom van pont ebben a helyzetben.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.