A teszterek teljesek alkalmatlanok voltak a koronavírus kiszűrésére. Az okozott kár már most meghaladja a 7 millió forintot.

A Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda (KR NNI) nyomozást folytat egészségügyi termék hamisítása és csalás miatt, ezt az Országos Gyógyszerészeti és Élelmezés-egészségügyi Intézet (OGYÉI) feljelentése alapján indították el közleményük szerint. 

Hamisított PCR-tesztert árultak, közel száz embert verhettek át a most elfogott csalók

Fotó: police.hu/KR NNI

Az ügyben az a gyanú, hogy egy magyar gazdasági társaság 2020-ba online hirdetett és értékesített olyan COVID-19 PCR-teszteket, amelyek hamisítványok, és tesztelésre teljesen használhatatlanok voltak. 

A nyomozás során megállapították, hogy a három elkövető a feladatokat egymás közt megosztva követte el egy móri férfi vezetésével. A forgalmazáshoz egy olyan céget használtak fel, amelynek az ügyvezetője érdemi tevékenységet nem végzett, csak a nevét adta ahhoz. 

"A tesztként hirdetett és értékesített termékek valójában csak általános egészségügyi mintavevő eszközök voltak, melyeket átcímkéztek, és hamis azonosítókkal láttak el. Ezzel azt a látszatott keltették, mintha azok egy spanyol cég PCR tesztelésre alkalmas termékei lennének.

Ezidáig közel száz vásárló azonosítása történt meg, a további sértettek felkutatása folyamatosan zajlik. Az okozott kár mindeddig meghaladja a 7 millió forintot"

- olvasható a közleményben, amely szerint a hamisítás értelmi szerzője a 47 éves U.J. móri férfi volt, akit a KR NNI munkatársai október 6-án fogtak el otthonában, ahol több dolgot is lefoglalt a hatóság. Két veszprémi társát - a 66 éves Sz.T-t, valamint a 46 éves B.I.T-t – szintén eljárás alá vonták. Mindhármukat egészségügyi termék hamisítása és csalás miatt hallgatták ki gyanúsítottként.

Forrás: police.hu

2 hozzászólásarrow_drop_down_circle

nezelodo
Ekkora hülyéket! Hogyan jutott eszükbe a vezető politikusok bizniszébe belepiszkálni! Jó azt megértem hogy szuszogó gépeket már nem árulnak, annak az ügye örökre jegelve van más "hozzáértők" mentése végett, de ha hitelesek akartak volna lenni, legalább írták volna a vacakjaikra rá, hogy "Hajrá Magyarország, hajrá magyarok"
Pálinkás Pál
a covid nácik verik át az embereket a PCR tesztekkel...ugyanis megalkotója kijelentette hogy teljesen alkalmatlan erre...aztán hirtelen " halálos balesetet " szenvedett...

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.