Bige László, a Nitrogénművek tulajdonosa szerint teljes mértékben alaptalanok az ellene felhozott vádak, miszerint 2 milliárd forintot hűtlenül kezelt.

Ártatlannak vallja magát az egyik leggazdagabb magyar, akinek súlyos börtönévekkel kell szembenéznie

Fotó: MTI Fotó: Balázs Attila

Kedden jelent meg egy közlemény, amely szerint Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Főügyészség hűtlen kezelés bűntettével vádol egy vállalkozót és öt munkatársát, akik 2 milliárd forinttal károsították meg a vállalkozó saját cégét, miközben több mint 700 millió forint vesztegetési pénzt is kapott a vezető – írja a 444.hu az MTI-re hivatkozva.

A közleményben nincs leírva, de Bige László milliárdosról, a Nitrogénművek Zrt. tulajdonosáról van szó, aki már kész bármelyik miniszterelnök-jelöltet támogatni Orbán Viktorral szemben.

A Nitrogénművek Zrt. álláspontja szerint a Bige László és a munkatársai ellen megfogalmazott ügyészségi megállapítások teljes mértékben alaptalanok és minden jogi alapot nélkülöznek. A vállalatcsoport és valamennyi dolgozójának érdekében a Nitrogénművek Zrt. minden jogi eszközt felhasznál annak érdekében, hogy a társaságot, a munkatársakat és Bige Lászlót megvédje az őket érintő igazságtalan intézkedésekkel szemben, mely intézkedések nyilvánvaló mozgatórugója társaságunk elnökének és többségi tulajdonosának, Bige Lászlónak a megfélemlítése és jó hírnevének csorbítása.

Az eljárásnak a Nitrogénművek Zrt. működésére hátrányosan befolyásoló hatása nincs. A társaság Igazgatósága és a menedzsment biztosítja a folyamatos termelést és értékesítést a jelenlegi európai energiakrízis közepette is. Egy olyan időszakban, amikor számos műtrágya termelő kapacitást leállítottak. A Nitrogénművek Zrt. ezzel is bizonyítja prudens működését és a régió mezőgazdasága iránti elköteleződését.

Forrás: 444.hu/MTI

Címlapkép: MTI Fotó: Balázs Attila

4 hozzászólásarrow_drop_down_circle

sgl
"Bige László, a Nitrogénművek tulajdonosa szerint teljes mértékben alaptalanok az ellene felhozott vádak, miszerint 2 milliárd forintot hűtlenül kezelt."

El is hiszem, hogy alaptalan!!

Első pinanyalattól ezen röhögök!
Ki az aki ennyire balfék?

Saját maga vagyonát hűtlen kezelni??

Más vagyonát érteném de sajátot??
jesz
@sgl: ...és erre alapoznak egy(vagy több)vádiratot jogvégztt emberek...Zamecsnik ilyen baromságot még nem is hallott...

Ez az egész az állam(valamennyiünk adójából)pénzén húzódik.

Sem a bíró, sem az ügy állami előadója nem röhögte el magát...nagy akaraterő kell ehhez.
Qqberci
Ez vár arra, aki nem akarja jól felépített, jól menő vállalkozását önként és dalolva átadni a NER-nek...
ómió
Pedig Bige efftárs "jó efftárs"!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.