Ahogy arról már korábban beszámoltunk szerda reggel Márki-Zay Péter arról beszélt, hogy "Rogán Antal úgy döntött, hogy kénytelen beszállni Dobrev Klára választási kampányába".

Elképesztő módon tapossa Márki-Zayt a Pesti Hírlap is
Fotó: MTI/Balogh Zoltán

Márki-Zay arra célzott, hogy az ellenzéki előválasztás jelenleg is tartó második fordulója alatt nemcsak a DK és Dobrev Klára kritizálja őt, hanem a Fidesz médiája is ellene sorakozott fel, jól megfontolt szándékból – írja a Telex.hu.

Úgy gondolja a kormány-közeli médiumok azért csinálják ezt, mert hozzá hasonlóan ők is úgy gondolják, Orbánnak több esélye van Dobrevvel szemben, ezért ott próbálják gyengíteni Márki-Zayt, ahol csak tudják.

Egyre több jele van annak, hogy a fideszes kötődésű médiumok masszívan elkezdték támadni Márki-Zayt. 

Aztán Márki-Zay megtaposásába beszállt a Pesti Hírlap is.

Ez az az ingyenesen terjesztett újság, amiben nemrég 50 százalékos tulajdonrészt szerzett Rogán Antal „propagandaminiszter” egyik barátja.

A lap vezetője, Milkovics Pál pedig a Telexnél kezdeményezett interjút néhány hónappal ezelőtt, amiben felháborodásának hangot adva nyomatékosan amellett érvelt, hogy a Pesti Hírlappal nem kellene összefüggésbe hozni Rogán Antalt, Habony Árpádot vagy a NER-t.

Az újságban terjedelmes – és a valóságot eléggé sajátosan értelmező – cikk foglalkozott azzal, hogy sorban állnak a közéleti személyiségek Dobrev Klára mögött, szemben Márki-Zay Péterrel, akit úgy tűnik, hiába támogat Karácsony Gergely, más nemigen hajlandó.

Szívvel, lélekkel kormányozna

- adták a címet egy mosolygós Dobrev képhez, míg Márki-Zayról egy komor fotót tettek közzé

Hazaárulózott, bocsánatot kért

- címmel láttak el.

Dobrev egyik vidéki fórumáról, ahol a hideg idő ellen is sokan összegyűltek 

A nők mindent megoldanak 

- címmel tudósítottak.

Ezt még tovább fokozták a szerdai lapszámmal, amiben egy Dobrevet simogató terjedelmes cikket közöltek, de igazán az újság címlapján található dolog sokatmondó, amin hatalmas betűkkel egyetlen, Márki-Zaytól származó idézet látható:

Elfogadhatatlan számomra a válás és az abortusz.

Az eredeti mondat egyébként így hangzott:

Elfogadhatatlan számomra a gyerekek bántalmazása, ugyanúgy, ahogy a válás és az abortusz is.

Amit Márki-Zay 2019-ben mondott. 

Mindhárom esetre igaz ugyanakkor, hogy a törvényi szabályozásnak nem az én elveimet kell követnie, mindhárom esetben elfogadom, hogy a társadalmi normák nem esnek egybe az én személyes meggyőződésemmel.

A Telex szerint Pesti Hírlapnál egyébként nyár óta hirtelen mintha végtelen pénz termett volna: egy hete jelentették be, hogy vidéki laphálózatot hoznak létre.

Forrás: telex.hu
Címlapkép: MTI/Balogh Zoltán

6 hozzászólásarrow_drop_down_circle

human
Nem tetszik ez a kemény csata (bár talán elkerülhetetlen), de legalább azt elismerhetnék a DK szavazók, hogy a fidesz reklámjai, lejárató cikkei soha nem Dobrevre voltak kihegyezve. Főleg Karácsonyra, majd Márki-Zay-ra. Legalább ebből láthatnák, hogy Orbánék Dobrevet akarják az ellenzék arcaként látni. Az elmúlt 11 év folyamatos Gyurcsányozással telt, mert ez tartotta egyben és aktivizálta a táborukat. Erre építették fel a 2022-es kampányukat is.

Pusztán logikusan végig kellene a DK-soknak gondolni. A DK kemény magtól nem várom, hogy MZP-re szavazzon. Szavazzanak csak Dobrevre. De aki hajlandó félretenni a favoritját (ahogy én sem Karácsonyra szavaztam már az első fordulóban sem) az most azért szavazzon MZP-re, hogy ne Orbán alakíthasson kormányt, hanem a DK és a többi ellenzéki párt együtt 2022-ben.
volvós
Hmmmmmm ... Prosti srácok... óriási takony banda...
Béla333
@human: 22.33
egyetértek a higgadt értékeléseddel!
Remélem mire vége lesz a szavazásnak, a DK-sok is észhez térnek, bár akkor már késő lesz!
human
@Béla333: A második forduló győztesének kihirdetése után még pár napig fel fog erősödni a két tábor között konfliktus a kommentfolyamban. Bárki is maradjon alul a győztessel együtt minden adandó alkalommal közösen kell, hogy elmondják VÉGE AZ ELŐVÁLASZTÁSNAK ÉS EGYÜTT DOLGOZUNK TOVÁBB!!!
Ha ez az üzenet elmarad és megy tovább a szurkálódás, na akkor lehet aggódni.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.