A mostani ellenzéki előválasztást lebonyolító Civil Választási Bizottság (CVB) elnöke, Magyar György szerint fontos lenne, hogy az állampolgárok kifejezzék véleményüket arról, hogy kit tartanának alkalmas államfőnek.

Forrás: hvg.hu
RSS tartalom, A cikket automatikus RSS rendszer küldte be, amely egy híroldal összes cikkét posztolja a Propeller.hu oldalára. A más híroldalak által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

3 hozzászólásarrow_drop_down_circle

RonaGyuri
Ha egy üzlet beindul??

A hülyeségen túl, ez is egy Újabb ékes bizonyítéka annak, hogy Magyar-ék egy kukkot sem fogtak fel a választási rendszerek lényegéről és működéséről

Azt követően, hogy sikerült egy szerencsétlen előválasztással csillogniuk – szögezzük le a 106 előválasztás még értelmesnek is tekinthető, de ez a ME-jelölt csating-shpw??? =)) –újabb, s ha még lehet ennél is bornírtabb marhasággal álltak elő.
A Klubrádió Megbeszéljük című műsorában jelentette be Magyar György, a Civil Választási Bizottság elnöke köztársaságielnök-jelölti előválasztást is terveznek!!! =))
Elsőre, csak úgy választópolgárként is a fejemhez kaptam: Hol élnek ezek? Mit értettek meg az ME-jelölt csating-showjuk tanulságaiból?
Aztán eluralkodott rajtam a választástechnikai szakértő.
Közbe kell vetnem; tegnap jelentették be, hogy elhunyt a népességnyilvántartásunk „apukája”, RIP!!
Mit is mond ez szerencsétlen jogász???
„tisztában vannak azzal, hogy Magyarországon a köztársasági elnököt nem közvetlenül választják meg”. De legalább választják, nem úgy mint az ME-t, akinek a parlament is csak szavaz a benyújtott kormányprogramjáról! Persze ez a jogászokat nem szokta zavarni, az egyikük „érve” szerint: itt is van választás, a KE választ, hogy kit kérjen fel! =))
Majd hozzáfűzte: szerinte az „állampolgárok mégis fontosnak tartják, hogy javaslatot tegyenek egy, az ellenzéki oldalon elfogadható személyre.”! Nos úgy vélem, hogy ez logikájában nem igazán áll messze az orbáni „én vagyok Magyarország” elmebeteg rángásából. De nagyon úgy tűnik még a szépemlékű Torgyán Józsi-bá ambiciónális idétlenkedéseitől sem áll távol!
Aztán végül előáll az igazi jogászi baromkodással is:
elsőbb rögzíti, hogy „ nincs kétsége, hogy a ’133 hős’ meg fogja választani a Fidesz jelöltjét”. Nos itt álljunk meg egy pillanatra! Ezzel igazából elismeri, hogy ez az egész cirkusz pótcselekvés (ahogy az ME-s is), hiszen de jure a képviselők független döntése a meghatározó!!!
No de vissza a nagy jó-jó-gászkodóhoz!...
RonaGyuri
@RonaGyuri: No de vissza a nagy jó-jó-gászkodóhoz!
„a köztársasági elnök személyére ’tegyünk mi javaslatot’. Ugyanígy, ahogy most az előválasztásnál (melyiknél??? egyéniek vagy az ME???, én teszem hozzá), jöjjenek személyiségek, és akár online szavazzuk meg, kit tartanánk alkalmasnak arra, hogy a nemzet egységét megtestesítse ”!
Nos azt kell mondjam, hogy túl azon, hogy ez egyértelmű bizonyíték arra – még akkor is ha nem zárható ki (ahogy Orbánnál is sokszor felmerül), hogy egy kukkot sem értenek az egészből -, hogy csak és csupán jogászkodásról van szó, még ebben is akadnak alapvető hiátusai. Igen nagyfokú gond van azzal aki a „nemzet egységét megtestesítse ” kifejezést idézőjel nélkül leírja a mai matyar rögvalóságban! =))
RonaGyuri
Egy érdekes „hozzászólás”:
magyarnemzet.hu/belfold/2021/10/az-allamfovalasztasbol-is-hazibajnoksagot-csinalna-a-baloldal

A cikkből két dolgot kiemelnék:
„A bizottság elnöke azt hangoztatta, hogy az új köztársasági elnök személyéről még az áprilisi országgyűlési választások előtt kell döntenie a parlamentnek.
Szavai szerint ez kardinális kérdés, mivel nem tenne jót egy esetleges kormányváltásnál, ha a kétharmados kormánypárti többség által választott államfő nem írná alá az új törvényeket.” – ami már a Klubrádióban sem hangzott túl jól, de egy „A hetek óta zajló baloldali házibajnoksághoz hasonlóan köztársaságielnök-jelölti előválasztást tervez a Civil Választási Bizottság” felvezetéssel???
és
„Orbán Viktor miniszterelnök korábban kijelentette: január előtt nem foglalkozik az államfőválasztás ügyével.”! Igen a jogrend sem piskóta, de ez a kijelentés még többet elmond a KE-ről! =))

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.