Egyetlen ország sem marad jövő hétfőtől a brit kormány vörös utazási listáján, amelyen a koronavírus-fertőzés szempontjából legkockázatosabbnak ítélt országok és területek szerepeltek.

Friss hír! Bárki szabadon utazhat az Egyesült Királyságba

Fotó: 123RF.com

A vörös kategóriás országokból csak a brit és az ír állampolgárok, illetve az Egyesült Királyságban letelepedési engedéllyel élő külföldiek utazhatnak be Angliába, de érkezésük után nekik is a brit kormány által kijelölt, őrzött szállodák valamelyikében tíz napra karanténba kell vonulniuk.

E szállodai karantén fejenkénti költsége felnőttek esetében 2285 font (csaknem egymillió forint), és ezt az utasoknak kell fizetniük.

Grant Shapps brit közlekedési miniszter azonban csütörtök este bejelentette, hogy november 1-én, brit idő szerint hajnali 4 órától London az utolsó hét országot – Kolumbiát, a Dominikai Köztársaságot, Ecuadort, Haitit, Panamát, Perut és Venezuelát – is leveszi a vörös listáról.

A hónap elején még 54 ország szerepelt ezen a listán.

Forrás: MTI 

1 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Pálinkás Pál
nos ,ennyit tesz ha valaki maga dönt, és nem a z unió...mondjuk Floridában már el is felejtették a vírus hisztit...semmi korlátozás...mégis 100 ezer lakósra csak 8 " fertőzött "..erről miért nem harsog a sajtó?...

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.