Az Európai Betegségvédelmi és Járványügyi Központ (ECDC) legfrissebb összesítése alapján a hazai helyzet több, mint aggasztó.

Nagyobb a baj, mint észleljük: egész Magyarország átkerült a második legrosszabb járványügyi besorolásbaFotó: MTI/Mónus Márton

Az Európai Betegségvédelmi és Járványügyi Központ (ECDC) legfrissebb összesítése alapján Magyarország egész területe a második legrosszabb járványügyi besorolásba került – írja a hvg.hu. Ez annyi változást jelent az egy héttel ezelőtti állapothoz képest, hogy az eddig sárga Közép-Dunántúlt is átsorolták a piros kategóriába, ahol az ország többi részéhez. (A skála négyfokozatú, a második a sárga, a harmadik, eggyel rosszabb, a piros.)

Ez számokkal kifejezve azt jelenti, hogy 100 ezer lakos közül 200-499-nél mutatták ki a koronavírus-fertőzést az elmúlt két hétben, vagy 75-199-nél, ha a tesztek több, mint 4 százaléka lett pozitív.

A hazai számokat elnézve Magyarország ez utóbbi feltételnek felel meg. 

Az ECDC térképe is megerősíti azt, hogy jelenleg a Covid-fertőzés gócpontjának számít Európában Közép- és Kelet-Európa. A Magyarországgal szomszédos országok közül Románia, Szlovénia és Horvátország egésze a legrosszabb besorolást kapta, akárcsak Szlovákia keleti része és Ausztria nyugati területei.

Forrás: hvg.hu
Fotó: MTI/Mónus Márton

28 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Yoda69
Ez számokkal kifejezve azt jelenti, hogy 100 ezer lakos közül 200-499-nél mutatták ki a koronavírus-fertőzést az elmúlt két hétben, vagy 75-199-nél, ha a tesztek több, mint 4 százaléka lett pozitív

Csak azert ennyi mert O1G es kurmanya nem tesztel. Meg mindig az oltast erolteti, - jollehet nem segiti elo, hogy gordulekenyen menjen (mi a francnak kell pl. regisztralni, es miert nem lehet a haziorvosnal kerni az oltast?) - pedig inkabb a fizikai vedekezest kellett volna mar honapokkal ezelott elkezdeni (maszk, tavolsag, karanten, kontak kutatas)
Sajnos megint nagyon megkesve intezkednek, aminek tobb ezer honfitarsunk halala lesz a kovetkezmenye.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
kissé felnőttem
@ómió: a kurva anyádat mocskold engem NE!!! senkiházi söpredék orbánnal kommunikálj mert ezt 1000 fogod itt olvasni mert ide irom 1000 x by by
ómió
@kissé felnőttem: Ha kurva anyát látnál, bolsiék szarkupaca, tekints a magadéra, aki téged anno a bolsi latrinába pottyantott, ahol azóta is búvárkodsz!
kissé felnőttem
@ómió: @ómió: @ómió: @ómió: @ómió: @ómió: @ómió: @ómió: @ómió: @ómió: @ómió: @ómió: söpredék szarrágó selejt vagy
inhuman
Magyarországon a legmagasabb a koronavírus reprodukciós rátája a világon

"A reprodukciós ráta azt mutatja meg, hogy egy beteg hány másik embert fertőz meg. Magyarországon 1,85 a koronavírus reprodukciós rátája, a második helyen Kolumbia áll 1,76-tal, míg a harmadikon Csehország 1,68-cal – számol be azt RTL Klub Híradója."

www.klubradio.hu/hirek/magyarorszagon-a-legmagasabb-a-koronavirus-reprodukcios-rataja-a-vilagon-121999
ómió
@kissé felnőttem: Söpredék, szarrágó selejtet láttál? Húzz el a tükör elől!
Istenakinincsen
@KisTehen:október 30., 15:44
Anglia téged vár!Menj oda ott még zöld a fű:)

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.

További ajánlatok