A hivatalos magyar koronavírus tájékoztató oldalt elég sokan követik Facebookon, nagyságrendileg 239 ezer ember, az oldal követései között azonban csak egyetlenegy embert volt.

Meglepő személyt követett a Koronavírus tájékoztató oldal a Facebookon – Kitalálja, hogy kit?
Fotó: Facebook

A Telex egyik olvasója szúrta ki, hogy a hivatalos magyar Koronavírus tájékoztató oldal egy profilt követ Facebookon. És, hogy ki lehet az?

A kérdésre lehetne egészen egyértelműen Orbán Viktor a válasz, de akár több nevet is ide lehetne sorolni, akik nem okoznának túl nagy meglepetést.

Azonban a tájékoztató oldal egyedül egy embert követett, méghozzá Donald Trumpot.

Ami több okból kifolyólag is érdekes, hiszen az egykori amerikai elnököt nyáron a Facebook két évre eltiltotta a posztolástól a Capitoliumban történtek következményeként.

A Telex szerint Trump Facebook-oldalán az utolsó posztot éppen a washingtoni szélsőjobbos ostrom napján tették ki, amelyben az akkori elnök azt kérte, hogy kerüljék a hívei az erőszakot, és tiszteljék az egyenruhásokat. 

Azt sem lehet figyelmen kívül hagyni, hogy még Anthony Fauci, az amerikai kormány járványügyi főtanácsadója is azt mondta róla, hogy Trump nem vette túl komolyan a járványt. Egy alkalommal a Facebook álhír terjesztés miatt még a bejegyzését is törölte, ami a járványhoz kapcsolódott.

A fotó a Telex oldalán még megtekinthető, azóta a Koronavírus tájékoztató oldal vélhetően elrejtette vagy törölte a követést.

Forrás: Telex.hu
Címlapkép: Facebook

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.