Szél Bernadett független országgyűlési képviselő közösségi oldalán számolt be arról, hogy fordulat állt be a zsámbéki hulladéklerakó ügyében, ami miatt korábban feljelentést tett – írja a 444.hu.

Tarnai Richárd kormánymegbízott neve merült fel hivatali vesztegetés gyanúja miatt
Fotó: MTI/Bruzák Noémi

A szemétlerakó körül zajló dolgokról korábban az Átlátszó számolt be:

májusban azt írták, hogy az azt megelőző hónapokban nagy mennyiségű kommunális hulladékot szállítottak be a területre, pedig a telep üzemeltetője csak rekultivációra kapott engedélyt.

Szél Bernadett idén tavasszal tett feljelentést hulladékgazdálkodás rendjének megsértése és természetkárosítás miatt.

a telepre napi szinten 20-30 kamionnyi háztartási és veszélyes hulladékot hordtak be, az ellenőrzési tevékenységet szabotálták, az ügy feltárásában közreműködő lokálpatrióta, természetszerető civileket, saját kollegáimat és engem is változatos atrocitások értek.

- fogalmazta meg bejegyzésében.

Most a képviselőt pedig arról értesítették, a bűnügyet az Érdi Rendőrkapitányság a Központi Nyomozó Főügyészség Budapesti Regionális Nyomozó Ügyészséghez tette át. Ami még érdekesebb, hogy az ügyben hivatali vesztegetés bűntett gyanúja, valamint Tarnai Richárd Pest Megyei Kormánymegbízott vonatkozásában felmerülő hivatali vesztegetés elfogadása bűntett gyanúja miatt nyomoznak.

HELYESBÍTÉS:

A Tarnai Richárd személyével kapcsolatba hozott feltételezések minden alapot nélkülöznek. Ezt támasztja alá a rendőrség kiadott közleménye is, amelyben így fogalmaz:

Félreérthető tartalom a Pest megyei kormánymegbízott személyét érintően.

Az Érdi Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztálya folytatott büntetőeljárást hulladékgazdálkodás rendjének megsértése bűntett miatt ismeretlen tettes ellen. A nyomozás során az ügyhöz kapcsolódóan névtelen bejelentés érkezett, melynek tartalma alapján annak vizsgálatára az ügyészség rendelkezik kizárólagos hatáskörrel. Ennek alapján – a bejelentés érdemi vizsgálata nélkül – az ügyet a rendőrség 2021. október 29-én kelt határozatával áttette az ügyészségre.

A rendőrségnek nincs tudomása, illetve az eddig elvégzett nyomozati cselekmények során sem nyert megállapítást olyan körülmény vagy adat, amely a névtelen bejelentésben szereplő állításokat alátámasztaná.

A Pest Megyei Rendőr-főkapitányság sajnálatát fejezi ki a határozat félreértelmezhető indokolása miatt.

Forrás: 444.hu
Címlapkép: MTI/Bruzák Noémi

4 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Rizikó
Gratulálni lehet csak Dettikének. Ez lehetne az ellenzéki politizálás igazi arca. Remélem végig viszi!
RonaGyuri
na majd a Polt elrendezi! =))
Ja és persze Köteles NER-társ bosszút is áll! =))
csak úgy....
létezik fideszes atyafi akinek nincs vaj a fülemögött?
ómió
Merthogy efftársilag feljelentették? Aszta!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.