Miközben a nagyobb pártok gyengültek, a kicsik 1-1 százalékot erősödtek, októberben több lett a bizonytalan. A Republikon felmérte a miniszterelnök és ellenzéki kihívója aktuális helyzetét is. Orbán Viktor ismertebb, de Márki-Zay Péter népszerűbb, és valamennyi társadalmi csoportban kevésbé elutasított, mint a regnáló kormányfő, a bizonytalanok körében pedig dupla annyian kedvelik, mint a Fidesz elnökét.

Márki-Zay jóval népszerűbb Orbánnál, de kevesebben ismerik

Fotó: pixabay.com

Októberben a nagy pártok támogatottsága csökkent, a kis pártok pedig erősödtek mind a teljes népesség, mind pedig a pártválasztók körében; a Fidesz támogatottsága 2 százalékpontot esett a teljes népesség körében, 34-ről 32 százalékra – derült ki a Republikon Intézet havi pártpreferencia-kutatásából, amelyet médiapartnerként elsőként a Telex közöl.

A havi adatok alapján a DK szintén 2 százalékponttal gyengült, jelenleg 12 százalékon áll, továbbá a Jobbik és az MSZP is egy-egy százalékpontot vesztett, így a Jobbik 9, az MSZP 5 százalékon áll a teljes népesség körében. A Momentum támogatottsága továbbra is 7 százalék, az LMP és az MKKP támogatottsága pedig 2-2 százalék a teljes népesség körében. A Párbeszéd ugyanitt 1 százalékról 3-ra, a Mi Hazánk 1-ről 2-re erősödött, a bizonytalanok aránya pedig 22 százalékról 24-re nőtt a megelőző hónaphoz képest.

Októberben ugyanakkor a szokásos pártpreferencia adatok mellett megvizsgálták Orbán Viktor kormányfő és Márki-Zay Péter közös ellenzéki miniszterelnök-jelölt ismertségét és népszerűségét is. Nem meglepő módon Orbán Viktort többen ismerik, mint a hódmezővásárhelyi polgármestert; a jelenlegi kormányfőről a megkérdezettek 88 százaléka tudott véleményt alkotni, míg Márki-Zayról csak 71 százaléka.

Azok körében azonban, akik ismerik a két politikust: a válaszadók 55 százaléka nyilatkozta, hogy kedveli Márki-Zay Pétert, és csak 43 százalék azt, hogy kedveli Orbán Viktort, tehát összességében Márki-Zay kedveltsége magasabb, mint Orbáné.

Forrás: telex.hu

Címlapkép: pixabay.com

24 hozzászólásarrow_drop_down_circle

namihami
@inhuman: 11.03: Az Úr hangja szóljon belőled.
DE... M-ZP-t hiába ismerik ki és meg odakinn, ha a magyar miniszterelnököt a hazai ""narancsmagyarok"" voksai teszik a fotelbe. És az eddigi tevékenysége alapján hiába ismeri a politikát figyelemmel kisérő réteg a Mi Istenünk erkölcsi és politikai ""stabilitását"", ha a voksok kisebb számát mégis a ""marinénik és pistabácsik"" adják le. A polgármester úr/efftárs és a nyugdíjszelvény hathatós támogatása mellett. És akkor még szó sem esett arról, hogy miket fog megcsinálni a hatalma érdekében a Mi Tisztakezű Vezetőnk. Hiszen nála és neki már nemcsak a vagyona a tét (egyébként is a zöme /min 85%/ már úgyis kinn van), hanem a személyes sorsa is a tét.
Az pedig, hogy a kintiek esetleg elzárják a pénzcsapot, csupán egy lehetőség. De komoly esély van rá, hogy az Európában megőrzendő béke és nyugalom érdekében (lásd délszláv háború) inkább hagyják az Orbánt, legfeljebb hátulról próbálják a harácsolást fékezni. Mert ha mégis hatalomban maradna, akkor abbahagyni nem fogja, a ""kisebbségi vére"" nem engedi.
Sajnos, ez nem erkölcs, hanem politika. Ha nem lép nagyon a kintiek lábára, akkor azok kussolnak, csak nyugalom legyen. Nekünk pedig marad, hiszen eddig is ""megszavazta"" a szavazatösszesítő-rendszer. Nem véletlenül vette gyorsan fideszkézbe...
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
ómió
Márki efftárs, bizony, különösen a gáz- és áramár-emelési elképzeléseivel "arathat"! A szuicidok "széles tömegei" körében!
koszpeko
@Németh István: baromkàm!
2018-ban hogy lett 49%-ból 2/3?
Németh István
@koszpeko: Baromkám; számolni tudni kell! Nézdegélj csak körül a parlamenti helyek számában!
Aztán nagyon őrülj annak, hogy az arány meggyőző és te mint egy rongy köcsög, te is jobban élsz minta gyurcsán haverod korában!
koszpeko
@Németh István: baromkám!
Neked mint kivülállónak mi a véleményed az iq-ról?
Rongy köcsög a mocskos fajtád.
Ki az a "gyurcsán"?
Németh István
@koszpeko: Na mosta gyurcsi,-zaycsi akárkik a főfaszok, körülöttük az olyan balfaszok mint ti a baloldal! Hogy merészeli a zaycsi kontrázni a gyurcsit, hogy a baloldal "nem örül a benzinár csökkentésnek" stb. ezt a baloldal nevében mondták, mongják, stb. a baloldal olyan baromka mint ti, baromláim, adjátok vissza a 2013őta megspórolt rezsisusir, aszociális kedvezményeket bankhiteltől kezdve a csok-ig, aztán a nyugdíj és a béremeléseket, a nyugdíj prémiumot, stb. Menjetek mán a büdös picsába hogy benneteket néhány millió megspórolása nem érdekel! ÉS tudjátok mit, a megspórolt benzinárat költsétek az édes anyátok gyógyszereire azzal legalább őt segítek, ha nektek nem kell a suska! Rohadékok! Értitek, rohadékok!@koszpeko: az agyad is koszból van!
koszpeko
@Németh István: A jó kurva anyádat szar mocskos geci.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.