A Tétényi úti Városközpontot el szándékozik adni az önkormányzat. Egy újabb felhőkarcoló épülne a helyén! Újbuda megtelt! Nem kérünk több felhőkarcolót! Meg szeretnénk tartani a Városközpontunkat!” – áll az egyik petícióban, amelyet helyi civilek indítottak azért, hogy megakadályozzák a főváros és a XI. kerület közös tervét.

Nem kell több felhőkarcoló: civilek tiltakoznak a Tétényi úti Városközpont eladása ellen

Fotó: wikipedia

Az ügyben közzétett pályázati felhívás szerint ugyanis Budapest Főváros Önkormányzata eladná a tulajdonát képező, összesen 9304 négyzetméter területű „fejlesztési ingatlant”, a rajta lévő Tétényi úti Üzletközpont összesen nettó 12 005 négyzetméter alapterületű épületeivel együtt – írja a Magyar Hang.

Újbuda Önkormányzata pedig értékesítené a tulajdonában lévő, házszám szerint nem, de gyakorlatilag ugyanott található, összesen 2008 négyzetméter területű „étterem” megjelölésű „fejlesztési ingatlant”.

Forrás: hang.hu

Címlapkép: wikipedia

7 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Horizont
Megbolondultak? Egy újabb felhőkarcoló? Már ami ott épül az is egy tragédia. Minek??
Giovanni Alba
Adatok? Tervezett magasság, kalkulált forgalomnövekedés, látványterv?
jesz
@Aki Én: a szépséghiba ott van, hogy a (már elkészült ) három óriási lakóépület építésekor kihelyezett plakáton látható volt a kész elképzelés..

A lakosság most kapott észbe...lehet, hogy a piac környéke nem a legszebb, de egy felújítás, festés sokkal vonzóbá tenné...megasztán ott van a szombati MDF piac is...
A Vahot utca ezen része egy igazi jókedvű közösségi tér.

Ez a DK-s polgármester megteszi amit elvárnak tőle.
KisTehen
kádár népe nem adja a retro épületeit :)
Pegero
Ki is a XI.-ker. polgármester? Ja, a DK-s Dr. László Imre!
Így már értem! Eladnak ezek minden, legyen az Városháza (Mekk Mester ugyan tagad!), vagy Tétényi úti Városközpont, ezek nem változnak! Briganti mindegyik!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.