Szabó László korábban volt már a TEVA vezetője és hazánk washingtoni nagykövete is, most pedig gyógyszeripari biztossá avanzsált – tudta meg a nepszava.hu.

Palkovics László kinevezte a Mediaworks vezérigazgatóját – Ezt a posztot kapta meg Szabó LászlóFotó: Szabó László, MTI/Szigetváry Zsolt

Az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) juttatott el egy közleményt a Népszavához, amelyből kiderül, hogy mi mindenért fog felelni Szabó László. „A hazai gyógyszerellátás logisztikai és kereskedelmi biztonsága, a stratégiailag egyre fontosabbá váló pharmaipari szegmens fejlesztése, a hazai és nemzetközi piaci szereplők kapcsolatainak erősítése, valamint az innovatív termékek fejlesztése és piacra juttatásának segítése” – ezzel foglalkozik majd gyógyszeripari biztosként Szabó. 

Palkovics László tárcavezető nevezte ki Szabó Lászlót, az úgynevezett pharma-innovációért felelős miniszteri biztosnak.

A közleményben megemlítik, hogy az új biztos korábban a TEVA vezetője, majd Magyarország washingtoni nagykövete volt. Azt viszont kihagyták belőle, hogy jelenleg ő a Mediaworks vezérigazgatója is.

A médiavállalat honlapján Szabó maga ír arról, hogy őt a Közép-Európai Sajtó és Média Alapítvány (KESMA) kuratóriuma 2020. április 15-i hatállyal nevezte ki a Mediaworks Hungary Zrt. új vezérigazgatójává, valamint az igazgatóság elnökévé. 

Forrás: nepszava.hu
Fotó: Szabó László, MTI/Szigetváry Zsolt

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.