Pár napja Gulyás Gergely miniszter még azt állította, hogy mivel az egészségügyben nagyon jó az átoltottság, így ezen a területen egyelőre nem fontolgatják a kötelező oltást.

Az atv.hu cikke szerint napirenden van az egészségügyi dolgozók kötelező harmadik oltása, ezt a lappal hétfőn a Koronavírus Központ közölte. Ez azért furcsa a lap szerint, mert Gulyás Gergely miniszter a múlt héten tartott kormányinfón még arról beszélt, hogy mivel az egészségügyi dolgozók átoltottsága 95 százalék fölött van, így egyelőre nem tervezik a kötelező oltás bevezetését ezen a területen.

Atv.hu: napirenden van az egészségügyben dolgozók kötelező harmadik oltása

Fotó: Illusztráció/pixabay.com CCO

A Koronavírus Központ további részleteket nem árult el erről, így azt sem tudni egyelőre, hogy mikor születhet döntés a javaslatról. 

A sajtóközpont azt is megjegyezte a válaszban, hogy a legfontosabb az oltatlanoknak az oltás beadása, mert csak ez védheti meg őket a fertőzés súlyos lefolyása ellen. Emellett mindenkinek, aki elmúlt 18 éves és már legalább 4 hónapja megkapta a második oltását, annak ajánlott a harmadik védoltás felvétele. 

Az atv.hu a Kormányzati Tájékoztatási Központnál rákérdezett arra, hogy mely minisztériumoknál rendelték el a kötelező védőoltás beadatását a korábbi kormányhatározatnak megfelelően. Erre azt a választ kapták, hogy minden minisztériumban elvárt a jogszabálynak megfelelően az oltás felvétele, erről pedig a mai napig értesítették a dolgozókat.

Forrás: atv.hu

3 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Gazella
@Pálinkás Pál: erre gondoltam en is.
Gauntlet
kötelező? lesz negyedik is, ugye tudják? aztán ismételni kell a harmadikat, negyediket is- az lesz az ötödik és hatodik oltás?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.