Olyan sikeres az oltási hét, hogy meghosszabbítjuk egy héttel – mondta Orbán Viktor miniszterelnök a Kossuth Rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorának adott interjújában, hozzátéve, hogy a legtöbben a harmadik oltást veszik fel.

Orbán Viktor intőt adott a németeknek, amiért bevándorló országnak minősítik magukat

Fotó: Facebook

A kormányfő szerint a harmadik oltások felvételének tekintetében élen járunk Európában, ami nagyon fontos, mert egy idő után a két oltás által nyújtott védelem gyengülni kezd és a betegséget ezért kapják el sokan a vakcina felvétele ellenére – írja az adófizetők pénzéből üzemeltetett hirado.hu.

Orbán Viktor elmondta, hogy nem zárja ki teljesen, hogy szigorítás jöjjön, de ezt szeretnék elkerülni. A kormány folyamatosan figyeli a járványhelyzet alakulását és ennek megfelelően hoz majd döntéseket, de a miniszterelnök megerősítette, hogy a harmadik oltás felvétele jelenleg a legfontosabb, mert ezzel lehet igazán hatékonyan védekezni a vírus ellen.

Mint ismert, az Európai Gyógyszerügynökség engedélyezte a Pfizer koronavírus elleni vakcinájának használatát az 5 és 11 év közötti gyerekeknél.

Orbán Viktor ezzel kapcsolatban kifejtette, hogy kétmillió vakcinát szereztek be, az első adag december 20-tól érkezik. A miniszterelnök arra kérte a szülőket, hogy addig gondolják végig, és ha tehetik oltassák be a gyermekeiket.

Nagyságrendekkel nagyobbak a magyar egészségügyi kapacitások, mint Nyugaton – mutatott rá. Az eszközeink megvannak, a lélegeztetőkészülékek rendelkezésre állnak, és egyelőre még ember is van. Van még ki nem nyitott járványkórház – magyarázta.

Idén már több mint 100 ezer illegális migránst állítottak meg a magyar határon

A migránsválsággal kapcsolatban úgy fogalmazott, hogy három irányból nő egyszerre a nyomás.

Olaszország felől, a lengyel–belarusz határ felől, és a balkáni útvonalról is. Idén már több mint 100 ezer migránst állítottak meg a magyar határon. Ez 100 ezer bűncselekményt elkövető embert jelent, hiszen illegális határátlépést követtek el.

„Minden hónapban egyre nagyobb nyomás lesz, és Brüsszelnek abba kell hagynia azt, hogy megbünteti azokat, akik megvédik Európa határait”

– tette hozzá.

A miniszterelnök arról is beszélt, hogy a legújabb német kormányprogram célként jelölte meg a bevándorlást, és magukra bevándorlóországként hivatkozik.

„Mi nem akarunk bevándorló-ország lenni ”

– mondta.

A rezsicsökkentés működik

A rezsiárakról azt mondta, hogy 2013 óta teljesen nyilvánvaló, hogy a rezsicsökkentés működik. Míg Nyugaton meggyötri a mostani magas rezsiár a háztartásokat, addig nálunk nem ez a helyzet.

A magyar kormány nem a multik, hanem a magyar emberek oldalán áll. A miniszterelnök szerint két oldalról támadják a magyar családokat: a baloldal napi szinten, Brüsszelen keresztül pedig a multik is. A baloldal pedig az adóemelésben, a jobboldal az adócsökkentésben hisz.

Orbán Viktor kiemelte, hogy azért hisznek az adócsökkentésben, mert azt látják, hogy akkor van munka. A munkanélküliség nagyon alacsony. Ez azt mutatja, hogy az adócsökkentéssel a megmarad pénzből fejlődni tudnak a vállalkozások, ezáltal újabb munkahelyeket tudnak teremteni.

Nő a minimálbér, vállalkozásokat is segítik, duplájára emelkedik a babakötvények utáni állami támogatás összege

Jövőre 200 ezer forintra nő a minimálbér, ami azt jelenti, hogy magasabb lesz, mint az átlagjövedelem a baloldal idején. Ezzel párhuzamosan jelentősen csökkennek a munkát terhelő adók.

A kormány számításai szerint 750 milliárd forint marad jövőre az adózóknál. Jól járnak azok is, akiknek van babakötvényük, jövőre ugyanis a babakötvények utáni állami támogatás összege a duplájára emelkedik.

Forrás: hirado.hu

Címlapkép: pixabay.com

37 hozzászólásarrow_drop_down_circle

sgl
Rezsicsökihez: Szóval hazudni napi 24 órában reggel, délben, este, éjszaka. ...
" Nem kétszerese-háromszorosa, hanem fele-kétharmada
Orbán Viktor, pénteki rádiónyilatkozatában, jellemző - és persze javítás nélkül maradt - "nyelvbotlásként" azt állította, hogy "2010 előtt (...) kétszer-háromszor ennyi volt az áram meg a gáz ára".
... Ezzel szemben a valóság, hogy a KSH éves adatsora alapján 2010 előtt (a figyelembe vett időszaktól függően) a lakosság átlag 63-73 forintot fizetett a gáz köbméteréért, szemben a 2010 óta eltelt évtized 110 forintos átlagával.
Vagyis a kormány nem hogy kevesebbet, de a 2002-2010 közötti időszakhoz képest felével-harmadával több pénzt kér a gázért. Az áram esetén Orbánék felára "csak" tíz százalék

A miniszterelnöki tévesztés alapjául bizonyára a kormánypropaganda ama sarokköve szolgált, miszerint 2002 és 2010 között az áramár kétszeresére, a gázé pedig háromszorosára nőtt. (A KSH-adatsor szerint a pontos arány 1,9, illetve 2,9. Igaz, ez idő alatt az olajárak még nagyobb mértékben nőttek.) Az áram és a gáz lakossági ára ugyanakkor egyaránt az Orbán-kormány idején, 2012-ben tetőzött. A 2013-2014-es rezsicsökkentés tehát saját árcsúcsukhoz képest 25 százalék. Gulyás Gergely állítása, miszerint 2010 óta 20 százalékkal csökkent volna a rezsi, szintén nem valós. A gáz esetén a különbség 12 százalék, a vízdíj szinte megegyezik, a szemétszállítás és a csatorna pedig tizedével még drágult is. Utóbbi esetében a KSH-adatsor a 2012-es csúcshoz képesti, váltig hangoztatott, 10 százalékos rezsicsökkentést is cáfolja."
Népszava

A pohos doktorminiszterelnök nem tévesztett hanem hazudott!
Tanulja meg már ez a segghülye ellenzéki média, nevezze nevén a tényeket ne maszírozza szart, ne kerteljen, halandzsázzon!!
Félnek, vagy hülyék??
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
csak úgy....
@libellle: már a nevében ott áll,hogy rizikó, szóval jobb ha nem szólsz a dolgaiba!:)
a fidesz kegyelem kenyéren tarthatja az eszit...
Rizikó
@libellle: Nekem magyarul írj, mert magyar vagyok. Én nem sértegettelek, te se tedd.
Ha a mi dolgainkról van szó, miért szólsz bele te, aki nyilvánvalóan nem magyar?
csak úgy....
@Rizikó: orbánék a németek adóiból gazdagodnak,ugyan már miért ne lehetne köze hozzá egy németnek!? el sem tudod képzelni,hogy az utóbbi 100 évben mennyi magyarból lett német,aki már csak töri a magyart,persze olyant is ismerek aki teljesen elfeledte az anyanyelvét! ne legyél túl büszke mert már alig van valamire..
colibri
Már megint hazudik!!! "Nagyságrendekkel nagyobbak a magyar egészségügyi kapacitások, mint Nyugaton – mutatott rá."Nem igaz!! Három tény is megcáfolja. - Német kórházakba szállítottak román covidos betegeket is. - A nyugati országokban (de akár Közép-Európában is) sokkal kevesebb amber hal meg a vírus miatt, - Itthon kevés az orvos, az ápoló, még a kiskunkalasi járványkórházat sem tudták beüzemelni!
fergeteg
Agymosott hitlerista németek,basszátok az anyátokat.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.