A másfél évvel ezelőtti felvételt a Direkt36 hozta nyilvánosságra szombaton. Csütörtökön rákérdeztek Kövér hivatalánál a 2020-as beszédre, annak leiratát pedig még aznap közzétette a blogján Bayer Zsolt.

Különleges közönség előtt mondott beszédet tavaly február végén Kövér László, a Fidesz egyik legbefolyásosabb politikusa, a magyar Országgyűlés elnöke. A magyar polgári nemzetbiztonsági szolgálatok jelenlegi és korábbi vezetőihez szólt a szervezetek fennállásának harmincadik évfordulója alkalmából, a belső elhárítással foglalkozó Alkotmányvédelmi Hivatal új, kamerákkal sűrűn körberakott székházában tartott ünnepségen.

Kövér László arra utalt a titkosszolgálati vezetőknek tartott beszédében, hogy a Fidesz politikai ellenfelei jelentik a legnagyobb nemzetbiztonsági veszélyt Magyarország számára

Fotó: MTI/Kovács Tamás

A Direkt36 birtokába került a zárt ajtók mögött elmondott beszédről szóló felvétel, amelyből kiderül, hogy Kövér az ünnepi alkalmat arra használta fel, hogy egy politikai jellegű üzenetet fogalmazzon meg a szolgálatok vezetői felé.

Bár nem nevezett meg pártokat és politikusokat, félreérthetetlenül utalt arra, hogy szerinte

a Fidesz politikai ellenfelei jelentik a legnagyobb nemzetbiztonsági veszélyt Magyarország számára.

A Fidesz egyik legbefolyásosabb politikusa arról beszélt, hogy „a magyar politikai osztály egyik része önrendelkező államban és öntudatos nemzetben gondolkodik, ilyenben hisz, és ilyenért dolgozik, a politika másik része viszont az önfeladó állam és önmarcangoló nemzet politikai hagyományának jegyében cselekszik”. Ezután kijelentette, hogy „én ezt a politikai helyzetet tartom a legveszélyesebb nemzetbiztonsági kockázatnak, amely Magyarországot ma fenyegeti”.

Kövér beszédében kijelentette azt is, hogy épp a „szolgálatok mai és leendő vezetőiben és munkatársaiban van” a legnagyobb bizodalma, hogy megvédik az országot az általa megfogalmazott veszélytől.

A rendezvény nem volt nyilvános, nem jelentek meg róla beszámolók a kormánypárti sajtóban sem, és Kövér László honlapján sem. Amikor viszont a Direkt36 kérdéseket tett fel a felvétellel kapcsolatban váratlanul közzétette a több mint másfél évvel ezelőtti beszéd leiratát a blogján Bayer Zsolt kormánypárti publicista, a beszéd szövege pedig megjelent Kövér honlapján is. A kérdésekre viszont nem kapott választ a portál.

A telex.hu hozzáteszi, hogy a most kiszivárgott beszédét különössé teszi az, hogy magas rangú közjogi méltóságként, a kormányzó párt egyik legbefolyásosabb politikusaként a polgári nemzetbiztonsági szolgálat vezetőinek iránymutatást adva fogalmazta meg a gondolatait. A beszédében kijelentette azt is, hogy épp a „szolgálatok mai és leendő vezetőiben és munkatársaiban van” a legnagyobb bizodalma, hogy megvédik az országot az általa megfogalmazott veszélytől.

A Kövér által elmondottak annak fényében is figyelemre méltók, hogy a nemzetbiztonsági szolgálatokról szóló törvény kifejezetten kimondja, hogy a szolgálatok egyik legfontosabb feladata „a többpárti rendszeren alapuló képviseleti demokráciának” a védelme.

Kövér a titkosszolgálati vezetőknek elmondott beszédében nem részletezte, hogy konkrétan milyen cselekményeket vár el a szolgálatoktól. Azóta ugyanakkor kiderült, hogy az elmúlt években a Pegasus kémszoftverrel valóban célba vettek magyar ellenzéki politikusokat, illetve a környezetükhöz tartozó embereket. Kövér beszéde előtt néhány hónappal tűnt fel a célpontok között például Gémesi György, Gödöllő ellenzéki polgármestere, idén tavasszal pedig egy ellenzéki híroldal kiadójának, az egykori MSZP-s Páva Zoltánnak a telefonját törték fel a Pegasusszal. Az ő megfigyelése épp akkor kezdődött, amikor nyilvánosságra került, hogy tanácsadói munkát végez a Gyurcsány Ferenc által vezetett Demokratikus Koalíciónak.

Kósa Lajos fideszes képviselő nemrég elismerte, hogy a magyar állam megvásárolta a kémszoftvert, Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter pedig azt közölte, hogy a Pegasus-megfigyelésekről szóló hírek közt „van olyan, ahol van valamilyen valóságalapja” a megjelent beszámolóknak.

Forrás: Telex.hu, 24.hu

Címlapkép: MTI/Kovács Tamás

24 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Nessy
Az üldözési mánia csökkentése érdekében keresse fel háziorvosát beutalóért a legközelebbi pszichiátriára!
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
csak úgy....
miért nem baxarintják ki a fiatal demokraták szövetségéböl azt,aki megvénült és totál meghülyült? :)
Giovanni Alba
@csak úgy...: ma, 15:45
Azt hiszem, az eredeti alapító okiratban szerepelt az életkori korlát. Amikor a liberális (akkor még) ifjak vészesen megközelítették, kivették ezt a feltételt. Akkoriban véleményt kutattak, megkérdezték, melyik volt a legellenszenvesebb intézkedésük pártként. Azt mondtam, hogy ez, a korlát eltörlése. Azóta nem szólnak hozzám.
"Javasoljuk a tagság alsó és felső korhatárát 16, ill. 35 évben megvonni."
Budapest, 1988. március 30.
fidesz-orbanviktor.gportal.hu/gindex.php?pg=23872635
(valamiért nem egy kattintásra nyílik a link, be kell másolni a címsorba, sorry)
Giovanni Alba
Mégis nyílik a link, hurrá van és öröm :-)
csak úgy....
@Giovanni Alba: a korlátoltak sosem ragaszkodnak a korlátokhoz,korlátozásokhoz!
lásd,-focihuligán, fidelitaszos,bayer lovag,házmester..
csak úgy....
@Giovanni Alba: útálom az apróbetüs,fölösleges marhaságokat!
Clavigo
Jó kis ávo- s görény lett volna ebből a subaszájú tahóból...anno..

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.