Áder János köztársasági elnökhöz nyújtott be kegyelmi kérvényt annak a pécsi tanárnak az ügyvédje, akit a kollégái és diákjai megvédése miatt ítéltek el.

Eljárási kegyelmet kért Ádertől a diákjai megvédése miatt elítélt pécsi tanár

Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd

Jancsula Dezsőt azt követően marasztalták el, hogy az iskolásokat és a tanárokat megpróbálta megvédeni néhány agresszív tizenévestől.

A bíróság tárgyalás nélkül hozott végzésében úgy ítélte meg, hogy a tanár megsértette a kiskorúak személyi szabadságát. A pedagógus erre reagálva a tárgyalás lefolytatását kérte – írja az Index.

A történelemtanár elmarasztalása miatt a Pedagógusok Demokratikus Szakszervezete (PDSZ) tiltakozott, a helyiek pedig október elején egy szimpátiatüntetésen álltak ki a meghurcolt tanár mellett, ezen körülbelül hétszázan vettek részt.

A 61 éves tanár büntetőpere szerdán kezdődött volna meg a Pécsi Járásbíróságon, a tárgyalást azonban a vádlott védőjének kérésére elhalasztották, és február 9-re tűzték ki. A védőügyvéd nem akart nyilatkozni a halasztás okáról, Jancsula Dezső viszont megtette ezt.

Elmondta, hogy

ügyvédje eljárási kegyelmi kérvényt nyújtott be az államfőhöz, és azt kérték, hogy annak elbírásáig függesszék fel a pert, amit a bíróság meg is tett.

Forrás: index.hu

Címlapkép: MTI/Koszticsák Szilárd

7 hozzászólásarrow_drop_down_circle

csak úgy....
ennek az embernek az az egyetlen büne,hogy megrázott és rendreutasított egy pofátlan taknyost! még csak meg sem ütötte! -nesze neked jogállam,ez egyszerüen fölháborító!
ha focihuligán lenne,akkor még mosatnák is...
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
csak úgy....
ennek az embernek az az egyetlen büne,hogy megrázott és rendreutasított egy pofátlan taknyost! még csak meg sem ütötte! -nesze neked jogállam,ez egyszerüen fölháborító!
ha focihuligán lenne,akkor még mosatnák is...
Nyírfa
Milyen megalázó egy ilyen embertől kegyelmet kérni. Kitüntetni kellett volna, nem bíróság elé hurcolni.
Szörnyű világ a fideszé. Magyarország Elmegyógyintézet - by fsp.
jesz
a mai napig nem tudom elhinni, hogy az a (szarházi, neveletlen)kölök bepanaszolta a tanárt, és akadnak, akik erre gerjedve meghurcolják..hogyrohadnánakmeg...

Áder azért nem ad kegyelmet, mert akkor mi lesz ebből a felnövekvő nemzedékből? Rettegésben kell élniük, mert ha a rosszcsont leköpi a tanárt, vagy belerúg, akkor az esetleg rászól...és az borzalmas...akár meg is állhat a gyermek a növésben

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.