Nem csak a felnőttek oltási programja zajlik, egyre több 18 éven aluli kapja meg a koronavírus elleni első vakcinákat. Azonban ez sokszor nem zökkenőmentes:

 Érvénytelen regisztráció, próbálja újra, vagy vegye fel velünk a kapcsolatot.” Ezt követően semmi mást nem módosítva megismételtem a regisztrációt egy teljesen új e-mail-címmel, amit kifejezetten erre a célra hoztam létre, és így már sikeres volt a regisztráció. A probléma bizonyára onnan ered, hogy a rendszerük nem engedi a regisztrációt egy korábban már használt e-mail-címről

– írta az Index.hu-nak az édesapa, aki jól sejti, hogy ugyanazt az e-mail-címet nem lehet kétszer használni.

Teljes a káosz a gyerekek oltása körül

Forrás: ANDREJ IVANOV / AFP

Mindezt az ingyenesen hívható információs vonalak egyikén is megerősítették, az ügyintéző szerint a már oltott szülőknek érdemes a gyerekek regisztrációjához egy másik, például munkahelyi e-mail-címet használni, ha pedig nincs ilyen, akkor kifejezetten erre a célra új fiókot kell létrehozni.

Egy édesanyát az oltóponton tévesen tájékoztatták arról, hogy krónikus beteg gyermeke nem kaphat harmadik oltást. Története jól mutatja, milyen problémákhoz vezet, ha a központi tájékoztatóoldalon napi szinten egymásnak ellentmondó, de a legnagyobb jóindulattal is ködös információk jelennek meg.

Elvittem a 16 éves, szívelégtelenség miatt fokozottan veszélyeztetett gyermekemet harmadik oltásra az oltási akcióhét keretében a nyíregyházi Jósa András kórház oltópontjára, ugyanis néhány nap híján több mint hat hónap telt el az előző oltása óta. Az oltóponton egy meg nem nevezett kormányrendeletre hivatkozva közölték, hogy a 18 év alattiak nem kaphatnak harmadik oltást

– mesélte az édesanya, aki a helyszínen a Koronavírus.gov.hu oldalról egy november végi közleményt is idézett, miszerint „a megerősítő harmadik oltás is mindenkinek ajánlott, aki négy hónapnál régebben kapta meg az előző oltását”, de hiába.

„Emellett utaltam rá, hogy 18 év alatt is többen megkapták már a harmadik oltást, de azt mondták, hogy azok biztos más oltóponton kapták. A leleteinket meg sem nézték. Hajthatatlanok voltak, határozottan elutasítottak. A háziorvos javaslatára most a kardiológiai osztálytól próbálok igazolást beszerezni, hogy fokozottan javasolt számára a harmadik oltás. Egyébként mi a különbség egy 16 és egy 18 éves ember immunitása között, ha egyszer fokozottan veszélyeztetett? Nem azt hirdetik, hogy mindenki oltakozzon újra négy hónap után?”

– tette fel a kérdés a beteg gyermek édesanyja.

További részleteket az Index.hu cikkében olvashatnak. 

1 hozzászólásarrow_drop_down_circle

ómió
De, legalábbis, tessék ráhazudni, efftársak!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.