Ezúttal Egyiptomnak segítünk 200 ezer vakcinával.

Szijjártó: újabb 200 ezer vakcinát küldünk EgyiptomnakFotó: Szijjártó Péter/Facebook

A külgazdasági és külügyminiszter a Facebook-oldalán tett közzé egy videót, amiben elmondja: Egyiptomnak újabb 200 ezer vakcinával segítünk.

Tunéziába megyünk, viszont tegnap döntés született arról, hogy újabb vakcinaadománnyal segítünk egy Afrikai államnak abban, hogy a világjárvány elleni küzdelemben sikeresek legyenek. Magyarország eddig összesen nyolc országnak kettőmillió háromszázharmincezer vakcinát adott. 

– nyilatkozza a Ferihegyi reptéren. Majd hozzáteszi: ezáltal az eddig nyolc országnak küldött magyar vakcinaadományok száma már meg fogja haladni a 2,5 milliót.

Arról is beszélt, hogy Egyiptom fontos szerepet tölt be Európa biztonságának szavatolásában, hiszen az elmúlt öt évben „eredményesen gátolta meg az illegális migránsok Európa irányába történő megindulását”.

Nekünk fontos, hogy Egyiptom sikeres, biztonságos és stabil legyen, és ehhez járul most hozzá Magyarország 200 ezer vakcinával, annak érdekében, hogy az oltási kampányukat fel tudják gyorsítani és a járvánnyal szemben tudjanak védekezni

– fogalmazott Szijjártó.

Forrás: MTI
Fotó: Szijjártó Péter/Facebook

5 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Qqberci
@sgl: Biztos Mao Könnyéből visz, vagy romlott Szputnyikot...
134.bátor
@Qqberci: Fèlek,nem. Hiszen az nekik sem kell.
nezelodo
Sietni kell az ajándékozással, mert lejár a szavatossága! Petya, erre nem vonatkozik az igen rossz emlékeket idéző és felkavaró (Rákosi féle beszolgáltatás), beszolgáltatási törvényetek?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.