A HVG.hu a titkos felderítés irataira hivatkozva azt írta, időnként külföldön találkozott Schadl György, a Magyar Bírósági Végrehajtói Kar (MBVK) korrupciós botrányba keveredett elnöke azzal a titokzatos személlyel, akit csak úgy nevezett, hogy „a gazdám” – számolt be róla a 24.hu.

Ledobta a bombát a HVG: Ki lehet Végrehajtói Kar elnökének "gazdája"?
Fotó: MTI/Kovács Tamás

A HVG által megszerzett dokumentumok szerint

egy korrupt NAV-tisztviselő lehallgatása vezette el a Nemzeti Védelmi Szolgálatot (NVSZ) Schadlhoz, majd rajta keresztül Völner Pál, az Igazságügyi Minisztérium azóta lemondott államtitkárhoz.

Az ügy lényege, hogy az ügyészség szerint

Schadl több mint 880 millió forint illegális jövedelemre tett szert az államtitkárral kialakított szoros kapcsolata révén, a fideszes politikus pedig három éven át összesen 83 millió forint kenőpénzt vett át az MBVK elnökétől.

A HVG azt írja, hogy a vonatkozó dokumentumokat nemrég oldották fel a titkosítás alól és ebből kiderül, hogy az ügyben egy korrupt adóhatósági középvezető volt a kiindulópont, akinek a telefonját áprilisban kezdték el lehallgatni az NVSZ munkatársai.

A gyanú szerint az érintett férfi kenőpénzért cserébe elintézte, hogy az adóhatósági ügyükből ne legyen semmi, és ezután kezdtek le Schadlra koncentrálni.

A cikk szerint Schadl mindenféle ügyeket próbált meg intézni telefonon, a nagyobb cégek felszámolásától egy sikeres egyetemi vizsga „elintézéséig”, és ekkor derült ki, hogy az egyik állandó kapcsolata Völner Pál.

A HVG állítása szerint több ezer oldalnyi irat keletkezett a lehallgatás során, Schadl és Völner rengeteget beszéltek egymással telefonon.

A 24.hu szerint ez azért érdekes, mert Pintér Sándor belügyminiszter azt mondta, nem tud arról, hogy ennyi dokumentum lenne.

A HVG arról is beszámol, hogy értesüléseik szerint a titkos felderítés során nagyjából körvonalazódott, hogy ki a leggyengébb láncszem, így már az őrizetbe vételek előtt született egy vallomás, ami elég erős ütőkártya lehet az ügyészség kezében – ez a személy akár az ügy koronatanújává is válhat, ha eljut addig az ügy.

Az iratokból az nem derült ki, hogy ki lehetett az a személy, akit Schadl „a gazdájának” nevezett és akivel külföldön is találkozott, de a HVG.hu az ügyet jól ismerő bennfentesekre hivatkozva azt írja, hogy

egy olyan, Völnernél jóval befolyásosabb kormányzati politikusról lehet szó, akiről házon belül azt beszélik, hogy nem ápol túl jó viszonyt Pintér Sándor belügyminiszterrel.

Forrás: 24.hu, HVG.hu
Címlapkép: MTI/Kovács Tamás

7 hozzászólásarrow_drop_down_circle

csak úgy....
"Semmi sem mutatná meg jobban ezt a feudális viszonyt, ami itthon utalkodik, mint ez a gazdám kifejezés.
Itt tartunk 2021-ben."
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
csak úgy....
"Semmi sem mutatná meg jobban ezt a feudális viszonyt, ami itthon utalkodik, mint ez a gazdám kifejezés.
Itt tartunk 2021-ben."
Nyírfa
@csak úgy...: Szeretem a lényeglátásod: ez a gazdám olyan freudi elszólás, ami teljességében kifejezi az orbán-rendszert.
csak úgy....
@Nyírfa: csak idéztem egy hvg. kommentelötöl.
Theorba
@csak úgy...: Ilyen esetekben én mindig hozzáteszem az idézett kommenttárs nicknevét is.
Ez esetben pl. "Mindegykivagyok" a "tettes".
Toller Béla
ROhadtul nehéz kérdés ez, miután meg van a telefonfelvétel, a digitális, amelyiken a cím is szerepel ...Legalább olyan nehéz, mint a zárt rendőrautóban megerőszakolt rendőrlány támadóit azonosítani ...hja, ha nincs felvétel ...

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.