Az új belépők is kaphatnak a választás előtti juttatásból, ha vállalják a három évnyi szolgálatot.

Az rtl.hu cikke szerint csak akkor jár a katonáknak, rendőröknek és a büntetés-végrehajtásban dolgozóknak a hathavi bérükkel megegyező fegyverpénz (amit Orbán Viktor még szeptemberben jelentett be, és először 2023-ra vonatkozott, majd utána előrehozták ezt 2022 februárjára), ha január 31-ig beoltatják magukat. A lap szerint ez derül ki az erről szóló kormányrendeletből – írja a hvg.hu. (A rendőrök, katonák és bv-s állomány mellett a katasztrófavédelem, a NAV pénzügyőrei, az idegenrendészet és a terrorelhárítás alá tartozók is kapnak a juttatásból.)

Csak akkor jár a hathavi fegyverpénz, ha a katonák, rendőrök, börtönőrök beoltatták magukat

A BRFK rendőrei egy karácsonyi vásárban (a kép illusztráció)

Fotó: police.hu

A juttatást azok is megkaphatják, akik újonnan lépnek a pályára, ám nekik vállalniuk kell három évnyi szolgálatot. Ha viszont a munkaviszonyuk hamarabb megszűnik, akkor vissza kell fizetniük a teljes hathavi juttatást. A régebbi dolgozóknál egy a visszafizetési kötelezettség akkor lép életbe, ha január 31-ig nem oltatják be magukat. 

Powell Pál, a Belügyi Érdekegyeztető Fórum munkavállalói oldalának vezetője az rtl.hu-nak azt nyilatkozta, hogy a 

pontos szabályokról nem született rendelet, így nem tudni, mi történik a gyakorlatban, ha valaki végül nem adja be magának a vakcinát. Nem tudjuk például, hogy folyamatos lesz-e a jogviszonya, lehet-e másodállása, vagy hogy ki fizeti ilyen esetben a társadalombiztosítást

Ugyanakkor nem mindenkinek jár a fegyverpénz, abból a rendőrségnél kimaradnak azok, akik nem a hivatásos állomány tagjai, vagyis kimaradnak a pluszpénzből a riasz-osok (rendészeti igazgatásban dolgozók), egyéb munkavállalók, iskolaőrök, próbaidőn lévők, felmentési vagy lemondási időt töltők, illetve olyan rendőrök sem kaphatnak a juttatásból, akik a szenior állomány tagjai, vagy akik nyugdíjból mentek vissza dolgozni. Ez olyan 15 ezer embert érinthet a testületnél a cikk szerint.

Bárdos Judit, a Belügyi, Rendvédelmi és Közszolgálati Dolgozók Szakszervezetének elnöke szerint elfogadhatatlan, hogy az oltáshoz kötik a fegyverpénz megadását. 

Van olyan dolgozó, aki az egész életét arra tette fel, hogy szolgálja a rendőrséget, több évtizedet lehúzott az állományban, majd most az egészet fel kellene adnia egy oltás miatt? Így becsülik meg a dolgozókat? És mi lesz azokkal a munkavállalókkal, a RIASZ-osokkal és iskolaőrökkel, akik semmilyen pluszjuttatást nem kapnak

-tette fel a kérdést.

Powell Pál úgy tudja, hogy sokan inkább lemondanak a hathavi bérnek megfelelő összegről és a leszerelés mellett döntöttek. Az rtl.hu kérdésére az Országos Rendőr-főkapitányság kiküldött egy adatsort, ebből a lap szerint az derült ki, hogy összességében olyan 500 fő távozott a rendőrségtől.

Forrás: rtl.hu, hvg.hu

25 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Nyírfa
@Sámannus: Könyörgöm, ne adj ötleteket közveszélyes embereknek - mert a kormánytagok azok!
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Sámannus
@CsipkeRózsa: Ha az élelmiszerláncokra gondolsz meg lehetne szervezni tudományos alapon melyik élelmiszer milyen buborékban fogy, és így lefedni a lakosságot. Nem ördögtől való biztosan.
Sámannus
@CsipkeRózsa: Valamikor volt olyan, hogy veszélyességi pótlék. Talán azért kapják, de mára a polgári foglalkozásoknál ki vezették mert egy veszélyt megszüntetni kellett, nem megfizetni.
Esetünkben már a lakosságnak is fizethetnének,ha veszélyes emberekhez jut a fegyver.
Tunes1106
@CsipkeRózsa: Úgy látom te is csak a hosszát nézted de nem olvastad el!
belzebub
@Horizont: Mondasz valamit, nem áll érdekében hogy megtegye, pár ezerrel több halott mit számít neki, amikor a léte a tét.
CsipkeRózsa
@Tunes1106: 18:55

Ha nem olvastam volna el, nem kérdeztem volna.
A Nürnbergi kódexre hivatkoztál, honnan tudhattam, hogy az mi fán terem.

Már nem kell megválaszolnod, ha csak ilyen stílusban szoktad tenni.
Tunes1106
@CsipkeRózsa: bocsánat nem akartalak megsérteni. Itt találsz róla infó ha még érdekel. dieunbestechlichen.com/2021/12/eklatante-vers..

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.

További ajánlatok