A beoltottak száma 6 239 410 fő, közülük 5 951 491 fő már a második oltását is megkapta, 3 124 497 pedig már a harmadik oltást is felvették. A beoltottak több mint fele tehát már a megerősítő oltást is felvette.

Elhunyt 139 többségében idős, krónikus beteg, így az elhunytak száma 38 167 főre emelkedett

Fotó: pixabay.com

3359 új fertőzöttet igazoltak, ezzel a járvány kezdete óta összesen 1 233 744 főre nőtt a beazonosított fertőzöttek száma – írják a kormányzat járványügyi honlapján.

Elhunyt 139 többségében idős, krónikus beteg, így az elhunytak száma 38 167 főre emelkedett.

A gyógyultak száma folyamatosan nő, jelenleg 1 060 360 fő, az aktív fertőzöttek száma pedig 135 217 főre csökkent. 5159 koronavírusos beteget ápolnak kórházban, közülük 464-en vannak lélegeztetőgépen. Az omikron vírusvariáns Magyarországon is terjed, ezért továbbra is az oltás felvételére kérjük az oltatlanokat és a megerősítő oltás felvételére a négy hónapnál régebben oltottakat. A szülők számára folyamatosan nyitva a regisztrációs és az időpontfoglaló honlap az 5-11 éves gyermekek oltásához. Az ünnepek alatt is van lehetőség oltásra időpontfoglalással.

Forrás: koronavirus.gov.hu

Címlapkép: pixabay.com

21 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Medvepapa
@Pálinkás Pál: Igen. valóban ok halnak meg a legtöbben, mert nyomták beléjük ész nélkül a méregdrágán megvásárolt Kínai vakcinát. Amire még a Kínaiak is felhívták a figyelmünket, hogy a 60-éveskre nem volt kipróbálva. Lám visszaütött a kapkodás. Most csak azt kérdezném, Miniszterelnök út! Hogy tud az emberek szemébe nézni. Ön tömeggyilkos.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
division
@Pálinkás Pál: @Nessy: @Málna: @Medvepapa: twitter.com/IHME_UW/status/1473690258965475334
3 milliárd omikron fertőzött is lehet 3 hónapon belül.
division
@Nessy: Hiába voltál te 50 évet az egészségügyben, Pali virológus akkor is mindent jobban tud, és PONT!!!
division
@Tunes1106: A genetika nagyon sokat számít, az oltással együtt együttműködve nagyobb az esély mint oltás nélkül. Pár rokoni, baráti esetből nem kell levonnod még pontos következtetéseket.
Tunes1106
@division: Nem vonok le csak csak ez az egész egy érdekes dolog. Másfél éve mondta a főnököm hogy nem az a kérdés hogy elkapjuk e a vírust ,hanem hogy mikor?
division
@Tunes1106: Jól mondta. Amennyiben az omikron képes lesz kicselezni a védelmi vonalat, csak az oltás előzheti meg és a genetika együttesen a tömeges megbetegedéseket, de főleg a súlyos lefolyásokat. Nem véletlen, hogy a Biontech gőzerővel dolgozik az új vakcinán, csak félő hogy késő lesz már március végén. Most nincs jobb védelem mint a 3 oltás.
Tunes1106
@division: Figyeld meg ha az időjárás jóra fordul áprilisban csökkenni fognak a betegek.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.