Nem árt résen lenni, valaki a Posta nevével próbálja meg átverni a gyanútlan felhasználókat.

A posta figyelmeztet, hogy ugyan érkezhet olyan levél, amiben akár fizetési adatok megadását kérik, de kizárólag vámkezelés esetén küldenek online vagy sms-es értesítést, melyben minden esetben szerepel a "www.posta.hu/szolgaltatasok/vam" link.

Vigyázat! Átverés! Ha ilyen üzenetet kap a Postától, semmiképp se nyissa meg!

Illusztráció: 123rf.com

Továbbá felhívják a figyelmet arra is, hogy sms-ben vagy e-mailben semmiképp se adjuk meg bankkártyánk adatait a fizetéshez. Ha erre buzdítanak, akkor az gyanakvásra adhat okot. Az online fizetések egy erre kialakított, hivatalos felületen történnek, nem sms-ben vagy e-mailben.

Forrás: Blikk.hu 

3 hozzászólásarrow_drop_down_circle

magyar1
Egyik nap a fb-on felvllant egy hirdetés melyben azt reklámozták, hogy a Samsunggal felmondta a Spar a szerződést és ezért 1075.-ft-ért mikrohullámú sütőt vehetek, végigmentem a játékon addig amíg a számlaszámot kérték. Hihetetlen micsoda átveréseket kiagyalnak. A Merkely féle hirdetés még azután is futott a fb-on mikor már feljelentették - az értisztításos.
Havanagi
Tolvaj az egész ország.Kivéve az általam 20%-ra becsült becsületeseket.
namihami
Nekem már legalább 10 iPhone-om lenne, ha a kért 300-1.050 forint közötti összegek fizetését a számlaszámom megadásával kifizettem volna. És hiba iratkozok le egy adott helyről, rögtön megjelenik egy másik ""ingyentelefonos"", akinél én vagyok a nyertes.
És a nyeremény elérhetősége a számla megadásájg tart. Sehol egy postacím vagy üzleti elérhetőség.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.