Nem örülnek az ATV híradó által megkérdezett háziorvosok Müller Cecília rendeletének, amely kötelezi őket arra, hogy januárban egy hétvégén mindenképpen oltsanak, mert ha nem teszik, akár 5 millió forintos büntetést is kaphatnak.

"A kommunista szombat még jobb is volt" – kiborultak a háziorvosok Müller és Kásler javaslatain
Kép: Pixabay

Az egyik orvos azt mondta előzetes regisztráció nélkül ez kivitelezhetetlen. 

Müller Cecília ugyanis elrendelte, hogy januárban legalább egy hétvégén tartsanak oltási akciót a háziorvosok. Ha nem teszik, akár 5 millió forintos büntetést is kaphatnak.

Tóth Ildikó híradónknak azt mondta, szerinte előzetes regisztráció nélkül megvalósíthatatlan az oltás. Az ügyben írtak is az önkormányzatnak és a kormányhivatalnak is, egységes állásfoglalást kérve.

Több megoldatlan kérdésre is választ várnak. Például, hogy:  ha nincs előzetes regisztráció, mennyi oltóanyagot kérjenek? Ha nem használják fel mi lesz a vakcinákkal?

Ampullát bontani csak akkor tudunk, hogyha 6, illetve 10, vagy 20 páciens összejön. Ismerve a magyar lakosságot, ha valaki bejön hozzám 9:15-kor egy Pfizer-oltásra, ő az első, nincs regisztrálva egyetlen páciens sem, ő nem fog itt ülni órákig, és megvárni, hogy hatan összegyűljenek

– magyarázta a háziorvos.

Kásler Miklós is bejelentést tett, ő visszahívási kötelezettséget rendelt el a háziorvosoknak. Ez azt jelenti, hogy minden háziorvosnak muszáj minél hamarabb reagálnia az őt kereső páciensnek. Tóth Ildikó szerint ez teljesen értelmetlen. 

A visszahívással Nagyivánban sincsen gond. A Müller Cecília által kilátásba helyezett kötelező oltást viszont az alföldi háziorvos is felháborítónak tartja, Szalay Viktor azt a „kommunista szombathoz” hasonlította.

A kommunista szombat még jobb is volt, mint a mostani, mert akkor legalább nem volt retorzió, most majdnem egy oldalnyi fenyegető leírást kaptunk, hogy milyen jogi procedúra vár arra, aki ezt nem tartja be. Én azt mondom, azt a lovat, amelyik húz, nem érdemes ütni, mert egy idő után nem lesz olyan ló, amelyik húzza a szekeret

– vélekedett a háziorvos.

A pécsi háziorvos már megengedőbben beszél a plusz feladatokról.

Partnere vagyok ennek a felszólításnak, még ha ez ilyen »parancs, értette« kommunikáció is. Úgy gondolom, hogy egy vészhelyzetben, amikor katonák vannak kirendelve a kórházakba, és a járóbeteg-ellátó helyiségekben, akkor ezeket a szűkszavú parancsokat a háziorvosoknak is fel kell fogniuk

– fogalmazott a híradónak nyilatkozva Szabó András.

A koronavírus.gov.hu oldalon az áll, ha a háziorvos vállalja, akkor nem csak egy, hanem akár négy alkalommal is tarthat oltási akciót.

Forrás: atv.hu
Címlapkép: Pixabay

21 hozzászólásarrow_drop_down_circle

division
@Gazella: Nem omrikon, még az nincs, most omikron van. Te már látod az új mutánst, amit az oltatlanok okoznak majd? :-)) Akkor magyarázz meg valamit, te ápoló: Miért megy el rengeteg ember szaglása, ízérzékelése hónapokra pozitív teszt esetén, ha ez csak egy nátha vagy influenza? Mióta kerül bárki is egy nátha miatt lélegeztetőre, vagy hal meg? Mitől borul fel emberek cukorháztartása, vérnyomása, pulzusa, stb. a betegség lecsengése után? Most légy okos domokos...
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Clavigo
@division: Nekem úgy tűnik,,,hogy ez inkább rád jellemző.
division
@Clavigo: Én a pedagógusokra gondoltam, úgy értettem mintha azokra írtad volna, hogy nem nézed le őket sem:-) Közben rájöttem, te azokra gondoltál, akik kint mosogatnak.
ómió
Jobb volt a komcsi szombat, efftársak!? Észak-Koreába mikor indultok?
Clavigo
@division: Lassan belekeveredsz a kommentjeidbe...Tehát előröl..talán felfogod.. Respect a külföldön mosogatással boldoguló " mindenkinek "..!!! A tanárokat azért rühellem,,mert minden,és mindenki mögül kihátráltak,, ( egyeztettek a Kondással ) Az orvosok (?) más tészta... Ők csak a Feketeruhás Nővért hagyták szarban... Pedig az nem csak a nővérekért " szólalt" meg...,hanem a komplett egészségügyért... Ugyhogy,,,érezzék a a törődést... !!!
division
@Clavigo: Nem sok gond van a felfogásommal egyébként, ellenkező esetben én is kint mosogatnék valahol:-))

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.