Miközben a rezsicsökkentés miatt a magyar lakosság nem direktben: fogyasztóként, hanem közvetve: adófizetőként fizeti ki a jelentős mértékben drágult energia árát, a régióban sokkal mélyebbre kell nyúlniuk a fogyasztóknak a zsebükbe januártól, mint 2021-ben.

Recseg-ropog a kormány csodafegyvere: visegrádi térségben már nő a feszültség

Fotó: pixabay.com

A visegrádi térségben a legmeredekebb energiaár-emelkedést a lengyel fogyasztók kénytelenek elszenvedni, becslések szerint a villanyszámlák átlagosan 24, a gázszámlák 54 százalékkal növekednek január 1-től – derül ki a G7 régiós körképéből, amelyet a napi.hu ismertet.

Szlovákiában több összetevőből áll össze a gáz ára, a Paraméter hírportál becslése szerint összességében a gázszolgáltatás díja 24 százalékkal nő. A lakossági elektromos energia ára is növekszik januártól, egy átlagos háztartás a villanyszámla 15 százalékos emelkedésére számíthat. Ez összegszerűen havonta három-négy eurós többlet a legtöbb család számára a tavalyi árakhoz képest.

Romániában a parlament október végén az energiahordozók árának öt hónapos befagyasztása mellett döntött, és március végéig az áram és a gáz áfakulcsait öt százalékra csökkentette. Eközben több városban megduplázódott a távfűtés ára.

Forrás: napi.hu/g7.hu

Címlapkép: pixabay.com

6 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Aki Én
@Libbantölő: Te egy kibaszott nagy féreg vagy!!!
És buta mint a föld!!!
Libbantölő
Legyetek menők liberálnácik! Ne fizessetek sehogy gázdíjjat és faggyatok meg a picsába! Msgyarul dögöljetek meg de gyorsan!
VESZ-ÉSZ
@Libbantölő: Emberke te nagyon hülye lehetsz,ha nem is feltételezed,hogy a vidékiek óriási része nem gázzal fűt,mert nincs nála bevezetve.A rezsi csökkentést inkább a gazdagok élvezik,mert nekik sokkal többet térítenek vissza a közös adónkból.
Aki Én
@Libbantölő: Te egy kibaszott nagy féreg vagy!!!
És buta mint a föld!!!
Tejbetök
@Libbantölő: Az átok visszaszáll a küldőre!Hamarább találkozol Belzebubbal,mint mi,azért kedélyesen üdvözöld ám!:)
namihami
Csupán annyi a különbség, hogy velünk más úton-módon fizetteti ki a kormány.
@Libbantölő: Kezdesz durbincsolódni! Ragályos? Szerinted mennyire vagy a bányától és az 50 IQ-tól?
(bocs, hogy /vele ellentétben/ mindezt nyelvtanilag helyesen írtam le---és még a kérdőjelek is stimmelnek)
ómió
A plafonra mászott energiaárat, efftársak, ha ti regnálnátok, a polgár, bizony, adófizetőként is meg fogyasztóként is, duplán megfizetné!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.