Figyelmeztető demonstrációt tart a Magyar Szakszervezeti Szövetség (MASZSZ) január 31-én – erről döntött a szakszervezet elnöksége csütörtöki ülésén.

Összehangolt sztrájk a tanárokkal: a Magyar Szakszervezeti Szövetség is demonstrációt tartFotó: MTI/Illyés Tibor

A MASZSZ az MTI-hez eljuttatott közleményében arról tájékoztatott, hogy a pedagógustársadalom melletti szolidaritás és a MASZSZ-tagszervezetek bértárgyalásainak támogatása érdekében tartanak demonstrációt.

Székely Tamás, a szövetség alelnöke az MTI-nek elmondta, az akciót összehangolják majd a pedagógus szakszervezetek által szintén január 31-re meghirdetett sztrájkkal.

Részleteket azonban egyelőre nem közölt a tervezett demonstrációról.

A MASZSZ közleménye szerint a szövetség elnökségi ülése arról is döntött, hogy támogatják a 3 havi álláskeresési idő meghosszabbítását 270 napra.

Emlékeztettek: a MASZSZ már többször kezdeményezte a 3 havi álláskeresési idő növelését, ezt legutóbb a koronavírus-járványból adódó elbocsátási hullám idején követelte.

Forrás: MTI
Fotó: MTI/Illyés Tibor

3 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Rizikó
A tárgyalásokon a szakszervezet nem a megoldásra, hanem az ellenségeskedésre törekszik, mert a bolsik megszállták. Ezek a magyarok érdekei ellen szervezkednek!
Maxipocak
@Rizikó: a bolsik már 12 éve megszálltak mindent. Kövér, orbán, matolcsy, etc elvtársaid. Ha ezek a hazaárulók nem szabták volna át a sztájktörvényt (is), akkor már rég elsöpörte volna egy sztrájkhullám a fideszmaffiádat.
ómió
Napnál világosabb, hogy egy aféle efftársi típusú fizulenyulás hiányzik nekik!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.