Az Emberi Erőforrások Minisztériuma szerint nem újabb haladékról van szó, hanem a kötelező oltásról szóló szabály szerint jár a két hét a pótlásra.

Még szombaton számolt be arról az RTL Klub Híradója, hogy ugyan december 15-én lejárt a tanárok kötelező oltásának határideje, de aki még nem oltatta be magát, az hétfőn levelet kap arról, hogy ezt december 31-ig megteheti – írja a hvg.hu.

A minisztérium szerint nem hosszabbították meg a tanárok kötelező oltásának határidejét

Fotó: Illusztráció/pixabay.com CCO

A lap szerint az Emberi Erőforrások Minisztériuma az ATV kérdésére pontosított az ügyben:

Értesülésük téves, nem változott a határidő. A jogszabály eleve azt rögzítette, hogy akik december 15-ig nem vették fel az oltást, azoknak a munkáltató felhívását követően 15 napjuk van arra, hogy ezt pótolják.

A cikk szerint tehát a tanárok közül aki december 15-ig nem oltatta be magát, annak még maradt két hete év végéig, de ebben nincs újdonság, mert már október végén ez szerepelt az erről szóló rendeletben. A kormányrendelet szerint minden olyan állami intézményi dolgozó, aki munkája során más emberekkel találkozik (a tanárok ilyenek), december 15-ig köteles beadatni magának a koronavírus elleni oltás első adagját. Aki ennek nem tesz eleget, azt felszólítják, hogy 15 napon belül oltassa be magát. Ha ezt nem teszi meg, akkor fizetés nélküli szabadságra küldik, és egy év elteltével megszűnik a munkaviszonya.

Az ATV cikke szerint a kötelező oltások miatt a Pedagógusok Szakszervezete január 31-re figyelmeztető sztrájkot szervez, hogy ne küldjék az oltatlanokat fizetés nélküli szabadságra. Arra is rákérdeztek a minisztériumnál, hogy a tanárok hány százaléka oltatta már be magát, a válasz szerint a beoltottak aránya jóval 90 százalék fölött van, és a minisztérium további növekedést vár a következő napokban.

Forrás: hvg.hu, atv.hu, rtl.hu

5 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Rizikó
Mindent tudtak a tanárok, volt elég idejük. Minek hosszabbítgassanak?
Pálinkás Pál
@KisTehen: ne legyél te abban olyan biztos..
kissé felnőttem
és innéjtől nem is kell az iskolaőr sem ?a tanárok ? majd okitják a gyerekeink magukat olyan önképző körökben, micsoda bér megtakaritás lesz miből költsön a kormány uj autókra?
Csizmás Kond
Amikor tanult emberek tagadják meg a védőoltás hasznosságát annyi mintha azzal érvelnének, hogy vécézés után nem kell kezet mosni.
csak úgy....
@Csizmás Kond: mert a "tanult emberek" nem birkák mit te,@Rizikó: shiki és @KisTehen: a boci! ök foglalkoznak az esetleges káros következményekkel is!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.

További ajánlatok