A virológus szerint a következő évtizedekben a járványok korát fogjuk élni.

Jakab Ferenc szerint a járványok kora jön, rengeteg betegséggel kell majd megküzdenünk a következő évtizedekben

Fotó: MTI/Sóki Tamás

A Pécsi Tudományegyetem virológusa szerint a mostani járvány csupán belépő a következő évtizedek járványos időszakába. A virológus elmondása szerint a koronavírus okozta járvány sem új keletű, és csak komoly kutatási eredményekkel sikerült mostanáig úrrá lenni rajta. 

"A járványok korát fogjuk élni, számos betegséggel meg kell még küzdenünk majd"

– mondta Jakab Ferenc, aki hozzátette azt is, hogy az omikron-variáns körülbelül húsz-harmincszor fertőzőbb az eredeti, vuhani változathoz képest.

Jakab szerint az oltás fontos, hiszen saját magunkat és a környezetünket is védjük vele, emellett a vírusvariánsok kialakulásának megakadályozásában is segít. Ebben a tekintetben azonban felhívta a figyelmet a fejlődő országok lemaradására az átoltottságot illetően. 

Ázsiai, afrikai területeken jelen pillanatban is akadálytalanul terjed a vírus és alakulhat ki bármilyen mutáns, amelyek újabb járványt, ha jobban tetszik, hullámot indíthatnak el. Globálisan kell néznünk, és az oltási programot kiterjeszteni ezekre az országokra is. Mert míg nálunk már a negyedik oltásról értekezünk, ezekben még az elsőt sem adták be.

- fogalmazott Jakab Ferenc, aki azt is elmondta, hogy az omikron ellen 70-75 százalékra csökkent a vakcinák hatékonysága, de ez azt jelenti, hogy még mindig ilyen mértékben véd, százszázalékos vakcina pedig soha nem lesz.

Forrás: Mfor.hu

3 hozzászólásarrow_drop_down_circle

division
Sajnos várható volt, kész csoda, hogy eddig bírta. Amit az emberek művelnek minden téren, megbosszulja magát szép lassan.
Rockxy
a csávó vagy jós, vagy asztrológus, vagy a zorbán haverja, mer a zorbán is mondott ilyet.
sőt, a killgétz is, még 15-ben:
veoh.com/watch/v142066636MfHwCdmy

mivel 15-ben mondta, minden józan paraszt tudja, hogy a járvány megtervezett.
division
@Rockxy: Ez is egy vélemény, kár hogy te nem ismered személyesen Jakab professzort. Én igen.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.