A Mandiner írt erről a napokban, de most az MSZP elnöksége is lépett. A képviselőt felszólították a mandátuma visszaadására.

A 444 cikke szerint az MSZP Országos Elnöksége vasárnap egy rendkívüli ülésen döntött arról, hogy nem indítja a választáson Bangóné Borbély Ildikót, és felszólítja a parlamenti mandátumának visszaadására, miután a napokban a Mandiner azt írta a képviselőről, hogy nincs közgazdász diplomája a parlament honlapján szereplő önéletrajában írtakkal szemben. 

Kizárta az MSZP Bangóné Borbély Ildikót, miután kiderült, nincs is diplomája, hiába állította ezt

Bangóné Borbély Ildikó MSZP-s képviselő felszólal napirend előtt az Országgyűlés plenáris ülésén 2021. november 9-én.

Fotó, címlapkép: MTI/Soós Lajos

A Mandiner ugyanis megkereste a Budapesti Gazdasági Főiskola (BGF) jogutódját, a Budapesti Gazdasági Egyetemet, amely azt közölte a lappal, hogy Bangónéról náluk semmilyen irat sincs, annak sincs nyoma, hogy egyáltalán hallgatójuk lett volna.

Az MSZP elnöksége vasárnap azt állapította meg a 444 cikke szerint, hogy "Bangóné Borbély Ildikó az iskolai végzettségével kapcsolatban megtévesztette a közvéleményt és a Magyar Szocialista Párt közösségét, így politikai útjaik elválnak egymástól."

A közleményben hozzátették még, hogy "az MSZP közössége következetesen elítéli azokat a cselekedeteket, amikor valaki a követelmények megkerülésével azok nem teljesítése mellett próbál diplomához jutni vagy nemlétező végzettséggel él vissza".

Azt is közölték, hogy 

„Bangóné Borbély Ildikó a mai naptól nem tagja az MSZP-nek”.

Az MSZP a közleményben kitért a Völner-Schadl-ügyre is, és arra szólították fel az abban érintett politikusokat, hogy ők is távozzanak a közéletből. 

Bangóné a cikk szerint az előválasztáson Hajdú-Bihar megye 5-ös választókerületében indult, de kikapott a momentumos Kiss Lászlótól, így visszalépése érdemben nem befolyásolja az egyéni jelöltek listáját.

Forrás: 444.hu

20 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Yoda69
@sgl: Mivel az MSZP azonnal kizárta, szerintem ezzel védhető, szemben a fideSSes haveri alapon kapott diplomákkal, amikről O1G meg egy szót se szolt.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Rizikó
Tisztul a közélet, ha az ilyenek elhúznak!
Gyurka80
@Yoda69: A maszop adott a sz@rnak egy pofont, kizárta 3 hónappal a választás előtt.amelyiken úgyse jutott volna be, mert nem jut be annyi.Biztos vagyok benne 2 évvel ezelőtt nem lépték volna meg, ahogy a patkányozásért sem mondatták le.Cirkusz a népnek!
Lepényleső
...mit ér az egyébként,- ha eddig ki nem lógott a sorból,
azok után,hogy akinek van,- lehet csak telefonhasználatból?
Yoda69
@Gyurka80: A fideSSnek nem pofon, hogy korrupt adocsalok vannak a kormányban, es szavazhatnak jogallamisagi torvenyrol?
Gondolkodj egy kicsit!
Yoda69
@sgl: Ez borítékolható, a válasz rá amit feljebb írtam :)
ómió
Mutyigeriből meg még miniszterelnököt is csináltak volna az efftársak!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.