Dúró Dóra közösségi oldalán osztotta meg legújabb bejegyzését, amelyben azt is megfogalmazta, úgy gondolja a "Fidesz csúcsra járatta a korrupciót".

Dúró Dóra durván nekiment a Fidesznek: A Fidesz csúcsra járatta a korrupciót
Fotó: MTI/Kovács Attila

legyen szó a végrehajtó maffiáról vagy éppen Mészáros Lőrinc meseszerű meggazdagodásáról

- tette hozzá.

A Mi Hazánk vagyonadóval venné vissza a "lopott holmit", kiemelte:

a milliárdosoknak igenis nagyobb részt kell viselniük a közterhekből, és a lopott holmit úgy lehet a leggyorsabban visszaszerezni, ha óiási mértékű adót vetünk ki rá

- olvasató a bejegyzésben.

Mészáros Lőrinc vagyonával lehagyta Alcsút hajdani urát, Habsburg Józsefet. S, ha már itt tartunk, jegyezzük meg, hogy a Horthy-korszak leggazdagabb magyarjának, Károlyi László grófnak a vagyona mai árfolyamon az ún. Big Mac-árindex számítás alapján 8,35 milliárd forintnak felel meg. Kétszer ennyi jön ki a Darnyi-féle számítással: 16,6 milliárd forint. A második helyezett Festetics Sándor gróf vagyona 7,45 milliárd, illetve 14,8 milliárd forintnak, Habsburg József főhercegé pedig 5,7 milliárd, külföldi árfolyamvesztéssel korrigálva (Darnyi-módszer) 11,4 milliárd forintnak felel meg. A Horthy-korszakban az első tíz leggazdagabb magyar főnemes és nábob összesített vagyona a két módszer szerint, mai árfolyamon: 42,6 milliárd, illetve 94 milliárd forint. Mészáros Lőrincnek ugyanakkor a Forbes számításai szerint 479, 4 milliárd forint a vagyona. Ez pedig azt jelenti, hogy Mészáros Lőrincnek ma már sokkal nagyobb a vagyona, mint a Horthy-korszak leggazdagabbjaié volt együttvéve.

Forrás: Facebook
Címlapkép: MTI/Kovács Attila

2 hozzászólásarrow_drop_down_circle

sgl
Aztán ha a fidesz kormány alakításának feltétele lenne hogy Durciékkal fideszék koalázzanak, azonnal házasságra lépnek egymással.
ómió
Az "adóztatás" bolsi módszerét - a hazudozás mellett - már ti is elkaptátok? De, akkor, miért nem fúzionáltok Parizer efftársatokkal?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.