Szél Bernadett a Facebook oldalán számolt be arról, hogy igaz a boszniai értesülés, Orbánék TÉNYLEG 100 millió eurót, azaz mintegy 37 milliárd forintnak megfelelő összeget adnak a boszniai szerbeknek „gazdaságfejlesztésre” – bármit is jelentsen ez.

Orbán és Szijjártó közpénzmilliárdokkal támogat egy radikális szakadár vezetőt
Fotó: MTI/Kovács Attila

Írásbeli kérdéssel fordult Szijjártó Péterhez azzal:

erősítse meg, hogy valóban 100 millió eurót ígért-e Orbán Milorad Dodik boszniai szerb vezetőnek legutóbb Banja Lukában, és ha igen, mikor óhajtják erről tájékoztatni a választókat, akik a számlát fizetik, illetve konkrétan mire adnak ennyi pénzt.

A válasz:

A magyar kormány stratégiai és nemzetbiztonsági kérdésnek tartja a nyugat-balkáni régió békéjét, stabilitását és biztonságát. Mindezek eléréséhez nagy mértékben járul hozzá a gazdasági fejlődés. Így egy boszniai-hercegovinai fókuszú gazdaságfejlesztési program a magyar nemzetbiztonsági érdekek érvényesítését mozdítja elő.

Szerinte a miniszter már csak azt felejtette el hozzátenni a nyugat-balkáni békéért való nagy aggódásában, hogy pont olyan vezetőt támogatnak a kétoldalú gazdasági kapcsolatok építésén messze túlmutató összeggel, aki épp a régió békéjének felborításán dolgozik nagy erőkkel.

Konkrétan egy radikális szakadár vezetőt támogatnak, majd azt állítják, ők a stabilitást féltik, sőt, magyar nemzetbiztonsági érdeket érvényesítenek.

Szél Bernadett kitért arra is, hogy valóban magyar érdek lenne-e a nagyszerb állam a boszniai szerbek Szerbiához való csatlakozásával?

Ráadásul a békéért aggódó Orbánnak nemrég sikerült egy verbális atombombát is ledobnia azzal, hogy biztonsági kockázatnak és „kihívásnak” nevezte a bosnyákokat.

Szerinte a kormány nem a nyugat-balkáni békét félti, nem a magyar érdeket képviseli és nem játszik tiszta lapokkal. Dodik személyében egy olyan embert támogat, aki tagadja a szerbek által elkövetett háborús népirtásokat és a srebrenicai mészárlást egy „kitalált mítosznak” tartja.

Orbán ismét egy olyan szélsőséges nacionalista vezető mellé áll, amilyen ő maga: nem békét és nyugalmat hoz az országára, hanem háborút és békétlenséget.

- szögezte le.

Forrás: Facebook
Címlapkép: MTI/Kovács Attila

28 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Macskaszem
Orbánt ki kell iktatni tavasszal, mert tűrhetetlen amit művel. Börtönben a helye a mocskos hazaárulónak.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Emmersson71
Ennek a 100 milla eurónak van-e alkotmányos költsége?
odst
Orbán Viktor háborús bűnös lesz, ha kitör ez az újabb háború.
Eddig csak magyar embereket ölt halomra ez a beteg állat...
Németh István
@odst: @Emmersson71: @Macskaszem: @csak úgy...: @Namely: @Aki Én: @kereső: Ti a szarnál is szarabbak vagytok! Ezen nem is lehet vitatkozni! Minden ellenvélemény aljas félrevezetés! A nemzeti érdekekkel szembemenő hazaárulás! Értitek gecmarekok!?
Csizmás Kond
Az, hogy térség békéjét ki akarja felborítani, azt nem boszniában kell keresni hanem ámerikában és brüszelben.
Namely
@csak úgy...: 1. tehát a Mi Hazánk a számodra az egyetlen, aki demokrata? Hát jó.
2. De hogy jön ez a kommentemhez?
3. Látom megzavart ez a sok, számodra ismeretlen fogalom (demokrácia, rendszerváltás).

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.