Donáth Anna Facebook-oldalán számolt be arról, hogy az Európai Parlament illetékes bizottsága, az INGE elítélte a magyar kormányt a Pegasus kémszoftver használata és a Fudan Európába telepítése miatt.

Donáth Anna: "Az Európai Parlament elítélte a magyar kormányt"
Fotó: MTI/Momentum

Az Európai Parlament bizottsága ma megszavazta azt a jelentést, ami uniós szinten ítélte el a magyar kormányt azért, mert Európa közepén, a saját állampolgárai ellen vetette be a Pegasus kiberfegyvert

- írja közösségi oldalán.

A jelentést az EP külföldi beavatkozással és dezinformációval foglalkozó különbizottsága, az INGE bizottság készítette és fogadta el.

Ebben a jelentésben szó van a Fudanról is, a bizottság elítéli a Kínai Kommunista Párt egyetemének Európa szívébe való költöztetését. Az INGE bizottság érdeklődése ugyanis nem csak a kamuhírekre terjed ki, hanem arra is, hogy melyek azok a világban és Európában zajló folyamatok, amik alááshatják az európai demokráciákat.

Donáth Anna szerint a most elfogadott jelentéssel európai szintre emelkedett a probléma. Úgy gondolja ezt nap mint nap érzékeljük a hazai közéletben.

A kínai és orosz kormány a saját geopolitikai céljainak elérésére használja a magyar kormányt, és sérti meg Magyarország szuverenitását. A magyar kormányon keresztül ezek a keleti diktatúrák dezinformációs kampányokat indítottak, destabilizálják a régiónkat, a Fudan egyetem pedig egy újabb eszköz lesz a Kínai Kommunista Párt kezében

- fejtette ki.

Úgy fogalmazott, az egyetem ügye, "a Fudanról szóló népszavazás tehát nem csak amiatt fontos, mert a Fudan miatt tovább fog súlyosbodni a hazai lakhatási válság. Azért is kell vele foglalkoznunk, mert európai szintű kihívást jelent".

A Pegasus ügyét pedig ki kell vizsgálnunk, ki kell derülnie, hogy pontosan kik, és miért kémkedtek újságírók, ellenzékiek, államtitkárok és ügyvédek magánéletében. Ezért is kezdeményeztük frakciótársaimmal, hogy a Renew Europe frakció szólítsa fel a többi parlamenti frakció vezetőjét: támogassák egy Pegasus vizsgálóbizottság felállítását, Orbán Viktor európai parlamenti meghallgatását és felelősségre vonását. Ideje, hogy Európa végre ráeszméljen: védelmet kell biztosítanunk az ügy áldozatainak. Hiszen a Pegasus-ügy is a demokráciáról szól. Arról, hogy két tagállamban, Magyarországon és Lengyelországban lábbal tiporják a jogállamot, az emberi jogokat. Két kormány is terroristák ellen kifejlesztett kiberfegyvert vetett be a saját állampolgárai ellen. Ez elfogadhatatlan.

A teljes bejegyzés itt tekinthető meg:

Forrás: Facebook
Címlapkép: MTI/Momentum

10 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Csizmás Kond
...naszóval. Pannika azon örvendezik hogy a zunió elitéli Mgyarországot, viszont Magyarországon többen annak örvendenek hogy vélhetőleg elitélik őt és az apukáját...melyik az elfogadottabb ?
Namely
Ha ezt Orbán Viktor megtudja, szerintem felköti magát bánatában. :D

"mert Európa közepén, a saját állampolgárai ellen vetette be a Pegasus kiberfegyvert"
1. "Európa közepén"
hirtelen a keleti periféria egyik országa "Európa közepén" találta magát. :D
2. kiberFEGYVERt :DDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDD jó kis hangulatkeltés megint :D

"A kínai és orosz kormány a saját geopolitikai céljainak elérésére használja a magyar kormányt, és sérti meg Magyarország szuverenitását. "
És mit csinál az USA? Hát mint csinálnak a németek az egész EU-ban? Ja, azt szabad. Az a befolyással való kupeckedés maga a demokrácia. Hogy is volt a görög válság alatt annak kezelése? :D

"Ideje, hogy Európa végre ráeszméljen: védelmet kell biztosítanunk az ügy áldozatainak."
:DDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDD
Na, sorold, sorold... hogyan fogod csinálni? Na? :D

"Arról, hogy két tagállamban, Magyarországon és Lengyelországban lábbal tiporják a jogállamot, az emberi jogokat. Két kormány is terroristák ellen kifejlesztett kiberfegyvert vetett be a saját állampolgárai ellen. Ez elfogadhatatlan."
Az ostoba fejedben buta Annuska. Máshol, Amerikától Németországig minden titkosszolgálat megfigyeli a polgárait.
Így volt ez mindig.
És így is lesz.
Az olyan bomlasztó, kilóra megvehető kirakatbábúk mint te, legnagyobb bánatára. :)

UI: kifelé a Fudannal, éljen a Pegasus és egyéb kémszoftverekkel dolgozó, hazafi titkosszolgálat.
jesz
az unijó elítélte hazánkat...a pápa meg elítélte a gyermekmolesztálást...

...oszt minden megy tovább..
ómió
Bolsiék "elítéltek" bennünket? Akkor, tuti jó úton járunk!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.