Február 1-vel lép életbe a megjelölt 7 termék hatósági ára.

Többmilliós bírságot is kaphatnak a boltok, ha nem tartják be a hatósági árakatFotó: MTI/Komka Péter

Bubenkó Csaba, a Kereskedelmi Dolgozók Független szakszervezetének elnöke a blikk.hu-nak elmondta: biztos benne, hogy az üzletek felkészülnek majd a jogszabályok betartására a február 1-i határidőig. Akkor is megteszik majd, ha pluszmunkával jár majd, hiszen utána ellenőrzésekre is számíthatnak.

A kérdésre, hogy mi történik, ha valaki mégis más árat ad meg, vagy nem rakja ki a plakátot, Bubenkó elmondta:

A termékek árát mindenképpen úgy kell megállapítani, hogy az nem lehet magasabb a tavaly október 15-i szintnél. Ha pedig a kormányhivatalok fogyasztóvédelmi hatósága jogsértést lát, kötelezően bírságol, 50 ezertől 3 millió forintig, ami többször is kiszabható.

Véleménye szerint az intézkedésnek fogyasztásösztönző hatása lesz, hiszen az árstop megtakarítást is jelent. Emiatt a vásárlók egy része erre biztosan vásárlással reagál majd, mintha csak akció lenne.

Forrás: blikk.hu
Fotó: MTI/Komka Péter

23 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Néro
Éjen Rákosi éljen Rákosi éljen Rákosi bééééégeti a Fityma nyáj. A fene se gondolta volna , hogy feltámad ezekben a tetű Fitymákban.
Ha nem loptátok volna szét az országot meg a kasszát nem kéne hülye táblákat akasztgatni a boltba és már rég euró lenne.
Takarodjatok már el a picsába.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Rizikó
@kissé felnőttem: "Belefolytani" a szót, azt szabad?
Emmersson71
Ez simán egy újabb "kék plakátos" Fidesz propaganda a pénzünkön!
Persze, a buta fidesznyikek nem számolnak utána, hogy még negyed pakli cigarettát sem ér ez havonta az átlag 250 forintos "megtakarítással"!
Nessy
Többe kerül a propaganda , mint az összes "megtakarítás"! Lényeg hogy megint lehet ellenőrizni, bírságolni! Látvány kampány!
sgl
1,4 milliárdos költségvetési csalás vádja nem akadály, a per kezdete óta 165 millió forint támogatást kapott a Simonka-ügy elsőrendű vádlottja
..
nepszava.hu/3144714_1-4-milliardos-koltsegvetesi-csalas-vadja-nem-akadaly-a-per-kezdete-ota-165-millio-forint-tamogatast-kapott-a-simonka-ugy-elsorendu-vadlottja
ESCOBAR
@elmúlt karácsonyok szelleme: = @odst: :-)
Rizikó
@Clavigo: Elgurult a gyógyszered, idegbeteg?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.