Délelőtt még jobbára napos lesz az idő, délutántól viszont több helyen lehet elszórtan eső és zápor, melyet élénk, néhol erős széllökések kísérhetnek.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzése szerint hétfőn nyugat felől fátyolfelhőzet vonul fel, ami fokozatosan meg is vastagszik, így délután már országszerte erősen felhős vagy borult időre van kilátás. Ugyanakkor a déli megyékben délelőtt még több órát süthet a nap. A délután folyamán elszórtan várható eső, zápor. A nyugati, délnyugati szelet többfelé kísérik élénk, északkeleten olykor erős lökések. A legmagasabb nappali hőmérséklet 4 és 9 fok között alakul. Késő estére -3 és +3 fok közé hűl le a levegő.

Szeles és záporos idővel indul a hét

Fotó: Illusztráció/pixabay.com CCO

A meteorológiai szolgálat szerint hétfőn az ország jelentős részén kritériumokat elérő veszélyes időjárási jelenség nem valószínű. Este viszont a délnyugati, nyugati országrészben átmeneti gyenge ónos eső nem zárható ki.

Hétfő éjjel szakadozottá válik a felhőtakaró, de továbbra is erősen felhős ég lesz a jellemző. Elszórtan fordulhat elő zápor, a hegyekben hózápor. Eleinte mérsékelt lesz a légmozgás, majd hajnalban a Dunántúlon egyre nagyobb területen megélénkül az északira forduló szél. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában -4 és +1 fok között alakul, de a szélvédett, kevésbé felhős részeken hidegebb is lehet.

Kedden felhőátvonulások várhatók általában többórás napsütéssel, majd estétől északnyugat felől összefüggőbb, vastagabb felhőtakaró érkezik. Napközben néhol lehet hózápor, zápor, majd késő estétől az ország északnyugati harmadán fordulhat elő több helyen havazás, havas eső. Az északi, északnyugati szelet a Dunántúlon több helyütt erős lökések kísérik, majd délutántól mérséklődik a légmozgás. Kora délután általában 1 és 6 fok közötti értékeket olvashatunk le a hőmérőkről.

Forrás: met.hu

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.