De még mindig 7 milliárddal olcsóbb együtt tartva, mintha külön lenne a népszavazás.

A Portfolio.hu cikke szerint megjelent a Magyar Közlönyben az Orbán Viktor miniszterelnök által jegyzett határozat, amely szerint a kormány több mint 28 milliárd forintot csoportosított át.

7 milliárddal drágul a parlamenti választás szervezése a népszavazás miatt

Fotó: Illusztráció/pixabay.com CCO

A legnagyobb részt a Külügyminisztérium kapta meg, 11 milliárdot fordíthatnak a külképviseletek beruházásaira. A Miniszterelnökségnek 4,8 milliárd jutott nonprofit, társadalmi, civil szervezetek és köztestületek támogatására. Az Országos Mentőszolgálat beruházási kiadásokra 1,3 milliárdot kapott. 

A járvány elleni központi védekezési alapból a Nemzeti Népegészségügyi Központ 336 milliót kap, a Nemzeti Közszolgálati Egyetem a gazdaság-újraindítási alapból 1,8 milliárdot kap.

A cikk szerint a nagy osztogatásból az is kiderült, hogy a kormány 7,195 milliárd forinttal többet juttat a parlamenti választások előkészítésére, amelyre a 2022-es költségvetésben eredetileg 11,885 milliárdot szánt. Mivel április 3-án népszavazás is lesz az országgyűlési választás mellett, ezért volt szükség a pluszforrásra.

A 2018-as parlamenti választás 8,9 milliárd forintba került a hvg.hu korábbi cikke szerint, de a Nemzeti Választási Iroda az ahhoz képest drágulást azzal magyarázta, hogy egyrészt jelentősen nőttek az informatikai és nyomdai költségek, másrészt viszont azzal, hogy együtt szervezik meg az országgyűlési választás és a népszavazást, még így is 7,2 milliárddal lesz olcsóbb, mintha a két eseményt külön-külön tartanák meg. (Külön a választás 15, 2 milliárd forintba, a népszavazás 12,7 milliárdba kerülne – együtt tartva viszont 5,5 milliárdot jelent csak a népszavazás.)

Forrás: portfolio.hu, hvg.hu

8 hozzászólásarrow_drop_down_circle

verőce21
Mert nem félünk a népszavazástól sem!
Pofán kell verni az ellenzéket minél előbb, nehogy azt higgyék, hogy tényezők... :)
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
verőce21
Mert nem félünk a népszavazástól sem!
Pofán kell verni az ellenzéket minél előbb, nehogy azt higgyék, hogy tényezők... :)
Nessy
@verőce21: Csak a nagy pofán verésbe, és az értelmetlen kérdésekbe beleszédülve, a gyakorlatban össze ne keverjétek a körülmetélést, a kasztrációval! Mint a kis korban végzett korrekciós beavatkozást a nem váltással!
Nessy
@Horizont: Márkus László jelenete a fotel árával kapcsolatban! :-))
Nessy
@Horizont: És milyen remek volt női szerepkörben is! Pl. A három nővér paródiában is! Most biztos 30-s karikát kapna! Meg még sok remek paródiában.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.