Az infektológus szerint rossz ötlet a kötelező oltás.

Szlávik ellenzi a kötelező oltást, és inkább a teljes lazítást pártoljaFotó: MTI/Koszticsák Szilárd

Minden ország másként védekezik a koronavírus járvány ellen, egyes országokban például már bevezették a kötelező oltást. Szlávik János viszont ezzel nem ért egyet: a TV2-nek elmondta, látja, hogy szigorítanak az országok, ő viszont inkább a teljes könnyítés felé venné az irányt – írja az atv.hu.

Ugye nehéz dönteni, mert bizonyos országokban – Ausztria, kötelező oltás – szigorítanak, máshol pedig a teljes könnyítés felé vonulnak. Én úgy gondolom, hogy az omikron miatt a teljes könnyítés felé kell vonulni

– nyilatkozta. Ezt azzal indokolta, hogy amikor egyre enyhébb variációk jönnek, akkor az emberek egyre jobban megtanulnak együttélni a vírussal – márpedig az omikron az eddigi leggyengébb variáns.

Én is úgy gondolom, hogy ezzel együtt kell élnünk, Nem hiszem, hogy a következő hullámokban bármilyen komoly szigorításokat kell hoznunk.

– zárta le gondolatmenetét a Dél-pesti Centrumkórház infektológus főorvosa.

Forrás: atv.hu
Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd

11 hozzászólásarrow_drop_down_circle

division
@Pálinkás Pál: @Gazella: Pali Gazella, az omicron egy igen kitartó variáns, és az al variánsai még komoly gondokat fognak okozni, főleg az oltatlanok miatt (bár remélem csak a körükben), persze a tanulatlan tagadók ezt úgyis másként fogják látni mindig. ""Aki oltást kapott, de nem esett át a fertőzésen, annak nincs még nyálkahártya-, csak antitestes és sejtes immunitása. A nyálkahártya-immunitást csak a fertőzés átvészelése adja meg, és ezt pluszban kapják az oltottak. Az oltatlanok viszont, még ha kevésbé kórokozóképes is a vírus, komolyabb tünetekre számíthatnak. Sajnos elképzelhető, hogy akár lélegeztetőgépre is kerülhetnek"
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Pálinkás Pál
@division: ja...azért több mostanában az oltott halott...,meg a kórházban kezelt..szerencsére a világ kezd leszarni titeket,rettegők..elegünk van belőletek...
division
@Pálinkás Pál: Nálad ez a téves elmélet sosem fog elmúlni ahogy elnézem:-) Amúgy tudod miért van több oltott mára a kórházakban? Mert lassan mindenki be van oltva...
Pálinkás Pál
@division: jó fél éve nem nagyon változik az oltottak száma...a 3.-at már csak 3.5 millióan kérték...ja és állítólag az oltás megvéd a kórházba kerüléstől,igaz?...legalább is ezt pofáztátok..., ezt tudják a hullaházban lévő oltottak is?
division
@Pálinkás Pál: A súlyos lefolyástól véd meg, de látom továbbra is Gődény szintjét képviseled, mondjuk nem is vártam mást.
Pálinkás Pál
@division: nem elég súlyos lefolyás a halál?...mert már ott is ti vezettek...

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.

További ajánlatok