Ha más területen csak akadozva is, de a játékosok bérét illetően sikerült hatalmasat előrelépnie Magyarországnak az elmúlt években. A friss adatok szerint immár Európa top 20 bajnoksága között a magyar... A 45 millió euró átszámolva 15,7 milliárdos költséget jelent az NBI szintjén, csapatonként 1,3 milliárdot. A Transfermarkt adatai alapján az NBI-es csapatok átlagos létszáma 38 fő volt a 2020/2021-es szezonban, ami azt jelenti, hogy egy magyar focista az NBI-ben a vizsgált szezonban havi bruttó 2,9 millió forintért rúgta a bőrt. Ez az akkori nemzetgazdasági átlagnak több mint a hétszerese...egy év alatt ugyanis 17 százalékkal nőtt a teljes bérköltség, aminél egy hajszállal nagyobb növekedést, 18 százalékot csak a német bajnokságban regisztráltak.

Forrás: mfor.hu
Feltöltő: sgl
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

4 hozzászólásarrow_drop_down_circle

magyar1
@sgl: A kenyér árának emelkedését csak a politikusok, vezetők és a focistáknak a jövedelme követi, a dolgozó ember meg rabszolgasorsba került a nagy demokráciában.
magyar1
@sgl: Akkor a 30 év alatt nézzük már meg kik gazdagodtak meg, ja és kifelejtettem a maffiát mert ők meg szarnak a törvényekre és az emberek egészségére dettó.
Eladott Ország
A bevétel pedig a pálya fenntartását sem fedezi. Az EU-ban a vásárlóerőt tekintve csak Bulgáriát előzzük meg, ezenkívül lakhatási szegénység, gyermekéhezés is van az elmebeteg felcsúti Maradona országában!
csipetke
Az egészségügyi szakdolgozók,és a pedagógusok szégyenletesen alacsony bérén alkudozik orbán,ahelyett,hogy tisztességes bért adna nekik,hogy legalább alulról súrolja az eu-s bérek alsó határát. Ehelyett megintcsak a hobbijára költi az adófizetők pénzét,és milliós fizetéseket kapnak teljesen indokolatlanul a kétballábas,teljesítmény nélküli focisták. Ezeknek épültek a gyepfűtéses,puccos stadionok?Ugyan minek?Az Aranycsapat teljesített a libalegelőn is,és a fici mellett dolgoztak,ezeknek meg más dolguk nincs,mint focizzanak. Teljesítmény alapján kéne fizetni ezeknek is,van gól,van lóvé.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.