Király Júlia közgazdásszal, a Magyar Nemzeti Bank korábbi alelnökével, a Márki-Zay Péter ellenzéki miniszterelnök-jelölt tanácsadójával és az ellenzéki kampány gazdaságpolitikai témafelelősével beszélgetett a 444.hu.

Király Júlia őszintén beszélt az ellenzéki egyeztetés nehézségeiről, és azért mondott igen az ellenzéki mniszterelnök-jelöltnek, mert "a végletekig eltökélt és nyerni akar". 

A NER-birodalom át fog állni a gazdaság szolgálatára – vallja Márky-Zay gazdasági tanácsadója

Király Júlia – Forrás: Facebook

Király Júlia szerint a hazai gazdaságot hamar át lehet állítani a NER birodalom játszóteréből normális versenyen alapuló piacgazdasággá. 

Egyrészt meg kell szüntetni az intézményesített korrupciót, az „új magyar tőkésosztály”, azaz a NER-birodalom adófizetői pénzből való gazdagítását, másrészt az ország érdekében át kell rendezni a gazdaságpolitikai prioritásokat. A hosszú távú versenyképességre kell fókuszálni, azaz az oktatási és az egészségügyi rendszerre. Nem véletlen, hogy most elég sok szó esik a tanárok, szociális munkások, egészségügyi dolgozók béremeléséről, és talán kevesebb a jobb módú családok megsegítéséről.

-mondta többek között Király Júlia.

A pályázatokon alapuló kontraszelektált NER vállalkozói elitnek pedig már az állami pénzek elapadása is elég lehet a lejtőre kerüléshez szerinte. A lényeg, hogy a közbeszerzéásek tényleg nyílt versenyben történjenek.

Nem arról van szó, hogy meg lesznek bélyegezve bizonyos vállalkozók, hogy ők a NER-birodalom részei. A rendszer megváltoztatásával a NER-birodalom át fog állni a gazdaság szolgálatára. Az egészségtelen, nem versenyképes részei pedig el fognak tűnni. Ha nem lesznek meg azok a támogatási rendszerek, amelyek most elég célzottan bizonyos vállalkozásoknak kedveznek, akkor az egész gazdaság át fog állni egy másik pályára.

Ezeknek nem azonnal lenne hatása, nem úgy néz ki, hogy áprilisban a kormány egy tollvonással megszünteti az intézményesített korrupciót, és onnantól tiszta lesz a verseny. De a nemzetközi tapasztalatok szerint fél éves átfutás után már működik.

Forrás: 444.hu

20 hozzászólásarrow_drop_down_circle

lusta
Őt kormányfőnek is el tudom képzelni.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
ómió
Az "eszme" szolgálatát, akkor, továbbra is meghagyja az efftársaknak? Helyes!
csak úgy....
@verőce21: elcsendesedtél farkasom! -persze a lajos bátyádat nem mered le hülye libsizni,ez várható volt! :)
Aki Én
@csak úgy...: Ez a félkegyelmű @verőce21: ilyenkor olyan, mintha be lenne rúgva. Mintha magában beszélne.
A magyar adóparadicsom mindent visz :)
verőce21
Abban megegyezik ez a két jelölt, hogy mindketten kiváló ügynökei a DS háttérhatalomnak...!
kereső
Én ebben nem vagyok ilyen biztos. Hiszen "létüket" a legtöbbje orbánnak köszönheti. És, ha a poltikai hatalom megszerzése után az ellenzék továbbra is változatlanul hagyja a gazdaságot, akkor orbán viktor 2 év /de lehet, hogy hamarébb/, ismét miniszterelnök, hiszen megmarad a gazdasági hatalma. Amúgy csak kérdezném- nem arról volt szó, hogy "elszámoltatás"- az orbáni törvények szerint szerzett vagyonok visszaszerzése? Ja, lehet, hogy csak én gondolom rosszul, és az "elszámoltatás" a 2010 előtti időszakra szól? Nem kerek a dolog!!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.