Király Júlia közgazdásszal, a Magyar Nemzeti Bank korábbi alelnökével, a Márki-Zay Péter ellenzéki miniszterelnök-jelölt tanácsadójával és az ellenzéki kampány gazdaságpolitikai témafelelősével beszélgetett a 444.hu.

Király Júlia őszintén beszélt az ellenzéki egyeztetés nehézségeiről, és azért mondott igen az ellenzéki mniszterelnök-jelöltnek, mert "a végletekig eltökélt és nyerni akar". 

A NER-birodalom át fog állni a gazdaság szolgálatára – vallja Márky-Zay gazdasági tanácsadója

Király Júlia – Forrás: Facebook

Király Júlia szerint a hazai gazdaságot hamar át lehet állítani a NER birodalom játszóteréből normális versenyen alapuló piacgazdasággá. 

Egyrészt meg kell szüntetni az intézményesített korrupciót, az „új magyar tőkésosztály”, azaz a NER-birodalom adófizetői pénzből való gazdagítását, másrészt az ország érdekében át kell rendezni a gazdaságpolitikai prioritásokat. A hosszú távú versenyképességre kell fókuszálni, azaz az oktatási és az egészségügyi rendszerre. Nem véletlen, hogy most elég sok szó esik a tanárok, szociális munkások, egészségügyi dolgozók béremeléséről, és talán kevesebb a jobb módú családok megsegítéséről.

-mondta többek között Király Júlia.

A pályázatokon alapuló kontraszelektált NER vállalkozói elitnek pedig már az állami pénzek elapadása is elég lehet a lejtőre kerüléshez szerinte. A lényeg, hogy a közbeszerzéásek tényleg nyílt versenyben történjenek.

Nem arról van szó, hogy meg lesznek bélyegezve bizonyos vállalkozók, hogy ők a NER-birodalom részei. A rendszer megváltoztatásával a NER-birodalom át fog állni a gazdaság szolgálatára. Az egészségtelen, nem versenyképes részei pedig el fognak tűnni. Ha nem lesznek meg azok a támogatási rendszerek, amelyek most elég célzottan bizonyos vállalkozásoknak kedveznek, akkor az egész gazdaság át fog állni egy másik pályára.

Ezeknek nem azonnal lenne hatása, nem úgy néz ki, hogy áprilisban a kormány egy tollvonással megszünteti az intézményesített korrupciót, és onnantól tiszta lesz a verseny. De a nemzetközi tapasztalatok szerint fél éves átfutás után már működik.

Forrás: 444.hu

20 hozzászólásarrow_drop_down_circle

lusta
Őt kormányfőnek is el tudom képzelni.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
CsipkeRózsa
Végre egy szakmához nagyon értő közgazdász adhat tanácsokat.
verőce21
Mindig izgalmas érzés, ekkora hazugságokat olvasni...! :)
Rockxy
á, nem is!
inkább a garázdaság szolgálatára
lusta
Őt kormányfőnek is el tudom képzelni.
RonaGyuri
azért némi luxus-adó és erkölcsteleségi-járulék pl. a pofátlan végkielégítésekre sok pénzt hozna a kasszába! =))
justhpeter
Azt gondolom Király Júlia túl megengedő a NER nagyjaival szemben. Két okból sem fognak átállni_
1) El kell majd tartaniuk a nyilvánosság előtt Orbánt és a csürhe vezető rétegét
2) A politikai irányítás visszaszerzése érdekében nem hagyhatnak majd fel a bomlasztással és a trollkodással.
RonaGyuri
@KisTehen: látod megintcsak okadatolod, hogy valójában egy nagy marha vagy! =))
RonaGyuri
@KisTehen: még annál is korlátoltabb vagy !! =))
jesz
Király Júliát köztársasági elnöknek! Ő biztosan lenyomná a másik női jelöltet...

A lelkészt felejtse el az ellenzék, Király mindent visz..

De legrosszabb esetben is pénzügyminiszternek...
kissé felnőttem
@KisTehen: jó hogy nem azt mondod ti lennétek az aranyat tójó tyúkok a nerben ? te kabarét képzelhetsz el nem gazdaság irányitást, várd ki a kivülálló szemszögéből Király Julia közgazdász, nem politikus, a kettő közti különbség: A POLITIKUSOK kalákában döntenek de felelősséget nem vállalnak csak pofáznak hogy értsd. van mentelmi joguk amivel visszaélnek akár, keményen ez a jog meg nem indokolt ha felelősséget nem tartalmaz egyszerú szófosás ,nem más.
namihami
Legyen igaza!
Csak bennem él a kisördög, hogy ez az elvakult és elbutított, a madzagján rángatott NER-csorda továbbra is csak a vezérbarom utasítását fogja követni (az esetleg később ismét várható aranyeső reményében) és folyamatosan az új kormány intézkedéseit blokkolja. És ez tűnik valószinűbbnek...
RonaGyuri
@KisTehen: 18:02 és szokás szerint hazudsz, akkor még csak 6 hónap volt, és azt a te imádott dagadékod rendesen megsarcolt, sőt nem csak az ővéket, hanem azokat az emberekét is, akik 30-40 év után mentek nyugdíjba! =))
verőce21
Nyugi, nem fognak jönni kormányra a lipsik...

A nyugati tőke sem akarja, mert szeretik Orbán megbízható, kiszámítható, könnyedén adózható kormányzását...! :)

Lassan már adóparadicsom leszünk a cégeknek...!
ómió
Az "eszme" szolgálatát, akkor, továbbra is meghagyja az efftársaknak? Helyes!
csak úgy....
@verőce21: elcsendesedtél farkasom! -persze a lajos bátyádat nem mered le hülye libsizni,ez várható volt! :)
Aki Én
@csak úgy...: Ez a félkegyelmű @verőce21: ilyenkor olyan, mintha be lenne rúgva. Mintha magában beszélne.
A magyar adóparadicsom mindent visz :)
verőce21
Abban megegyezik ez a két jelölt, hogy mindketten kiváló ügynökei a DS háttérhatalomnak...!
kereső
Én ebben nem vagyok ilyen biztos. Hiszen "létüket" a legtöbbje orbánnak köszönheti. És, ha a poltikai hatalom megszerzése után az ellenzék továbbra is változatlanul hagyja a gazdaságot, akkor orbán viktor 2 év /de lehet, hogy hamarébb/, ismét miniszterelnök, hiszen megmarad a gazdasági hatalma. Amúgy csak kérdezném- nem arról volt szó, hogy "elszámoltatás"- az orbáni törvények szerint szerzett vagyonok visszaszerzése? Ja, lehet, hogy csak én gondolom rosszul, és az "elszámoltatás" a 2010 előtti időszakra szól? Nem kerek a dolog!!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.